Skip to main content
Dildpaneret dorade og tatarsauce
Dildpaneret dorade og tatarsauce

Dildpaneret dorade og tatarsauce

med ovnbagte rodfrugter og stegte sukkerærter

Vi gætter på, at du har glædet dig til at lave denne fantastiske opskrift, da dorade er en yderst lækker og delikat hvid fisk. Nu er det tid, og vi dildpanerer vores dejlige dorade, og bager den vidunderligt sprødt. Samtidig bager vi kartofler og rødbede, og steger sukkerærter og radise. Vi topper herlighederne med hjemmelavet tatarsauce med skalotteløg, citron, sennep, aioli og persille.

Tags:
Mælkefri
Allergener:
Sennep
Gluten
Hvede
Fisk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citrusfrugt

7.5 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

½ stk

Løg

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

400 g

Små kartofler

300 g

Dorade

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Dild

75 g

Radiser

80 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

150 g

Sukkerærter

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til rodfrugter

¼ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Olie til panering

¼ tsk

Salt til panering

¼ tsk

Salt til fisk

Næringsindhold

Energi (kJ)3780 kJ
Kalorier (kcal)903 kcal
Fedt52.4 g
Mættet fedt7.6 g
Kulhydrat60.6 g
Sukker15.2 g
Protein44.4 g
Salt3.7 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet). Skær rødbede (uskrællet) i kvarte.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered tatarsauce
2

Imens, hak skalotteløg fint.

Skær citron i både.

Bland skalotteløg, citronsaft, sukker og et nip salt i en lille skål.

Paner fisk
3

Hak dild og hvidløg fint.

Bland dild, panko, hvidløg og olivenolie i en lille skål, og kydr med salt og et nip peber.

Dup fisk tør med køkkenrulle, krydr med salt, og placer på en anden bageplade med bagepapir.

Top med panering, og tryk forsigtigt, så den sidder fast.

Bag fisk
4

Placer fisk i ovnen, når rodfrugterne har 8 min tilbage.

Bag i 8 min, eller indtil sprød og gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Steg grøntsager
5

Skær ender af sukkerærter, og halver radiser.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg sukkerærter og radiser med et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil sukkerærterne begynder at blive møre.

Hak persille fint.

Rør sennep, aioli, persille og et nip peber i skålen med skalotteløg.

Server
6

Anret kartofler, fisk og grøntsager på tallerkener.

Server med tatarsauce og resterende citronbåde.