Spinat- og pastinakrisotto med rejer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinat- og pastinakrisotto med rejer

Spinat- og pastinakrisotto med rejer

med urtesauce og ristede hasselnødder

Der er god grund til, at risotto er en klassiker, for det smager simpelthen himmelsk! Og denne udgave, med spinatblade og tern af pastinak, er cremet og frisk på samme tid. Den toppes med gyldenstegte rejer, ristede hasselnødder og en skøn urtesauce med persille og timian.

Allergener:
Krebsdyr
Selleri
Sulfitter
Mælk
Æg
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

150 g

Risottoris

1 stk

Pastinak

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Skalotteløg

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

30 g

Spinat

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

1 stk

Timian

1 stk

Citron

1 stk

Bredbladet persille

20 g

Hasselnødder

(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør til risotto

6 dl

Vand til risotto

½ tsk

Salt til risotto

1 spsk

Olie til sauce

¼ tsk

Salt til rejer

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3002 kJ
Kalorier (kcal)718 kcal
Fedt33.9 g
Mættet fedt13.7 g
Kulhydrat76.9 g
Sukker7.2 g
Protein24.7 g
Salt4.3 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Hak skalotteløg og hvidløg fint.

Skræl pastinak, og skær i 1 cm tern.

Skyl spinat.

Lav risotto
2

Smelt halvdelen af smør i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg og pastinak i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, og steg i 30 sek.

Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige. Tilsæt hvidvin, og lad fordampe i 1 min. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

Tag panden af varmen. Tilsæt spinat, finrevet ost og resterende smør, rør rundt, og krydr med et nip salt og peber. 

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Lav urtesauce
3

Imens, halver citron.

Hak persille fint.

Pluk timian, og hak groft.

Bland persille, timian, et skvæt citronsaft, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.

Rist hasselnødder
4

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist hasselnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne.

Lad afkøle, og hak groft.

Steg rejer
5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med salt og et nip peber i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret risotto og rejer i dybe tallerkener.

Top med urtesauce og hasselnødder.