Der er god grund til, at risotto er en klassiker, for det smager simpelthen himmelsk! Og denne udgave, med spinatblade og tern af pastinak, er cremet og frisk på samme tid. Den toppes med gyldenstegte rejer, ristede hasselnødder og en skøn urtesauce med persille og timian.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
150 g
Risottoris
1 stk
Pastinak
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Skalotteløg
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
30 g
Spinat
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
1 stk
Timian
1 stk
Citron
1 stk
Bredbladet persille
20 g
Hasselnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
2 spsk
Smør til risotto
6 dl
Vand til risotto
½ tsk
Salt til risotto
1 spsk
Olie til sauce
¼ tsk
Salt til rejer
Hak skalotteløg og hvidløg fint.
Skræl pastinak, og skær i 1 cm tern.
Skyl spinat.
Smelt halvdelen af smør i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg og pastinak i 2-3 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, og steg i 30 sek.
Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige. Tilsæt hvidvin, og lad fordampe i 1 min. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
Tag panden af varmen. Tilsæt spinat, finrevet ost og resterende smør, rør rundt, og krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Imens, halver citron.
Hak persille fint.
Pluk timian, og hak groft.
Bland persille, timian, et skvæt citronsaft, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist hasselnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne.
Lad afkøle, og hak groft.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med salt og et nip peber i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret risotto og rejer i dybe tallerkener.
Top med urtesauce og hasselnødder.