
Koreansk plantefarsbowl
med jasminris og kimchi-inspireret salat
Kimchi er en traditionel koreansk ret ofte baseret på kål. I aften blander vi kål med agurk, hvidvinseddike, chili og koriander. Vi serverer vores kimchi-inspirerede salat med luftige jasminris, og plantefars, løg og gulerod stegt med hvidløg, asiatisk woksauce og asiatisk dressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 g
Chiliflager
150 g
Jasminris
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)
1 pose
Koriander
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Agurk
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¼ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
1 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
Fremgangsmåde

Skær agurk i 2 cm tern.
Bland agurk, spidskål, hvidvinseddike, chiliflager og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, hak løg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg plantefars, løg og gulerod i 3-4 min, eller indtil brunet, og sænk til middel varme.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt asiatisk woksauce, asiatisk dressing, vand [1 dl | 2 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og lad simre i 3-4 min.

Imens, hak koriander groft.
Vend koriander i skålen med salat.

Anret ris i dybe tallerkener.
Top med plantefars og salat.