Lasagne er altid et hit, og denne vegetariske version vil garanteret også score points ved spisebordet! De friske lasagneplader gør den lynhurtig at lave, og fyldet består af zucchini og en herlig bechamelsauce med madlavningsfløde, ost og frisk spinat. Vi topper med gouda og bager den gylden og velduftende i ovnen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Friske Lasagneplader
2 stk
Zucchini
1 stk
Hvidløgsfed
150 ml
Madlavningsfløde
50 g
Revet gouda
1 stk
Løg
4 g
Grøntsagsbouillon
20 g
Finrevet ost
100 g
Spinat
10 g
Græskarkerner
½ tsk
Salt til grøntsager
1.5 dl
Mælk til bechamel
1.5 dl
Vand til sauce
2 spsk
Smør til bechamel
2 spsk
Mel til bechamel
½ tsk
Salt til bechamel
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær zucchini i 1/2 cm tykke skiver.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil møre.
Imens, hak løg og hvidløg fint.
Bland madlavningsfløde, mælk, vand og grøntsagsbouillon i en mellemstor skål.
Skyl spinat.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde og velduftende.
Tilsæt hvedemel, og pisk sammen i 1-2 min.
Tilsæt gradvist madlavningsflødeblanding under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt spinat, salt, finrevet ost og et nip peber, og rør rundt indtil spinaten er faldet let sammen.
Fordel bechamel i et ildfast fad.
Top med lasagneplader.
Fordel zucchini ovenpå, og top med lasagneplader.
Fortsæt med resterende bechamel, lasagneplader og zucchini, og afslut med et lag bechamel.
Drys med gouda.
TIP: Saml lasagnen mens bechamelen er varm og letflydende. - Brug et større ildfast fad for 3 eller 4 personer.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil osten er gylden.
TIP: Hvis du ikke har travlt, kan du lade lasagnen hvile i 10 min. Det gør den mere fast, og lettere at skære ud.
Anret lasagne på tallerkener.
Top med græskarkerner.