Skip to main content
Hvid zucchini- og spinatlasagne
Hvid zucchini- og spinatlasagne

Hvid zucchini- og spinatlasagne

med gouda og hjemmelavet ostesauce

Lasagne er altid et hit, og denne vegetariske version vil garanteret også score points ved spisebordet! De friske lasagneplader gør den lynhurtig at lave, og fyldet består af zucchini og en herlig bechamelsauce med madlavningsfløde, ost og frisk spinat. Vi topper med gouda og bager den gylden og velduftende i ovnen.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk
Celery
Egg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Friske Lasagneplader

2 stk

Zucchini

1 stk

Hvidløgsfed

150 ml

Madlavningsfløde

50 g

Revet gouda

1 stk

Løg

4 g

Grøntsagsbouillon

20 g

Finrevet ost

100 g

Spinat

10 g

Græskarkerner

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

1.5 dl

Mælk til bechamel

1.5 dl

Vand til sauce

2 spsk

Smør til bechamel

2 spsk

Mel til bechamel

½ tsk

Salt til bechamel

Næringsindhold

Energi (kJ)3499 kJ
Kalorier (kcal)836 kcal
Fedt49.4 g
Mættet fedt32.7 g
Kulhydrat70.6 g
Sukker15.7 g
Kostfibre7.9 g
Protein27.8 g
Salt5.4 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Bag zucchini
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær zucchini i 1/2 cm tykke skiver.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil møre. 

Forbered grøntsager
2

Imens, hak løg og hvidløg fint.

Bland madlavningsfløde, mælk, vand og grøntsagsbouillon i en mellemstor skål.

Skyl spinat.

Lav bechamel
3

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg løg og hvidløg i 1-2 min, eller indtil bløde og velduftende.

Tilsæt hvedemel, og pisk sammen i 1-2 min. 

Tilsæt gradvist madlavningsflødeblanding under omrøring i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt spinat, salt, finrevet ost og et nip peber, og rør rundt indtil spinaten er faldet let sammen.

Forbered lasagne
4

Fordel bechamel i et ildfast fad.

Top med lasagneplader.

Fordel zucchini ovenpå, og top med lasagneplader.

Fortsæt med resterende bechamel, lasagneplader og zucchini, og afslut med et lag bechamel.

Drys med gouda.

TIP: Saml lasagnen mens bechamelen er varm og letflydende. - Brug et større ildfast fad for 3 eller 4 personer.

Bag lasagne
5

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil osten er gylden.

TIP: Hvis du ikke har travlt, kan du lade lasagnen hvile i 10 min. Det gør den mere fast, og lettere at skære ud.

Server
6

Anret lasagne på tallerkener.

Top med græskarkerner.