Er du klar til et smagseventyr? Vores Harissakrydrede torsk på 'mujadara'-salat inviterer dig til at udforske nogle af Mellemøstens klassiske smage. Smag på både mujadara (linse-karamelliserede løg-bulgursalat), vores egen harissa-krydderiblanding, og en klassisk finskåret tomat-agurkesalat i denne livlige og velduftende ret.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
85 g
Bulgur
195 g
Grønne linser
4 g
Grøntsagsbouillon
20 g
Solsikkekerner
4 g
Harissa-krydderi
1 stk
Citron
1 stk
Løg
1 stk
Agurk
1 stk
Tomat
250 g
Torsk
75 g
Yoghurt
1 stk
Hvidløgsfed
2.5 dl
Vand til bulgur
½ spsk
Olie til karamelliserede løg
½ tsk
Sukker til karamelliserede løg
2 spsk
Vand til karamelliserede løg
¼ tsk
Salt til fisk
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon og et nip salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Imens, hak tomat groft.
Skær agurk i 1 cm tern.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær citron i både.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Skyl linser.
Steg linser med halvdelen af hvidløg og et nip salt og peber i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.
Vend linser, karamelliserede løg og solsikkekerner i gryden med færdig bulgur.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af tørst) på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med harissa-krydderi og salt.
Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, bland agurk, tomat, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Bland yoghurt, resterende hvidløg, et skvæt citron og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret mujadara-salat, tomat-agurkesalat og fisk i dybe tallerkener.
Top med hvidløgsyoghurt.
Server med resterende citronbåde.