Skip to main content
Harissakrydret torsk på 'mujadara'-salat

Harissakrydret torsk på 'mujadara'-salat

med tomat-agurkesalat og hvidløgsyoghurt

Er du klar til et smagseventyr? Vores Harissakrydrede torsk på 'mujadara'-salat inviterer dig til at udforske nogle af Mellemøstens klassiske smage. Smag på både mujadara (linse-karamelliserede løg-bulgursalat), vores egen harissa-krydderiblanding, og en klassisk finskåret tomat-agurkesalat i denne livlige og velduftende ret.

Tags:
Hurtig
Proteinrig
Under 650 kcal
Comfort Food
Allergener:
Hvede
Gluten
Celery
Pesce
Milk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

85 g

Bulgur

195 g

Grønne linser

4 g

Grøntsagsbouillon

20 g

Solsikkekerner

4 g

Harissa-krydderi

1 stk

Citron

1 stk

Løg

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

250 g

Torsk

75 g

Yoghurt

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

½ spsk

Olie til karamelliserede løg

½ tsk

Sukker til karamelliserede løg

2 spsk

Vand til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2418 kJ
Kalorier (kcal)578 kcal
Fedt19.4 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat52 g
Sukker8 g
Kostfibre13.7 g
Protein37.3 g
Salt3.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium180.6 mg
Calcium15.9 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon og et nip salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

2

Imens, hak tomat groft.

Skær agurk i 1 cm tern.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær citron i både.

Skær løg i tynde, halve skiver. 

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme. 

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en lille skål.

3

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Skyl linser.

Steg linser med halvdelen af hvidløg og et nip salt og peber i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet.

Vend linser, karamelliserede løg og solsikkekerner i gryden med færdig bulgur.

4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af tørst) på middelhøj varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med harissa-krydderi og salt.

Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

5

Imens, bland agurk, tomat, olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.

Bland yoghurt, resterende hvidløg, et skvæt citron og et nip salt og peber i en lille skål.

6

Anret mujadara-salat, tomat-agurkesalat og fisk i dybe tallerkener.

Top med hvidløgsyoghurt.

Server med resterende citronbåde.