Koldt vejr og varm suppe passer bare helt perfekt sammen. Og i dag skal vi lave en varmende og cremet græskarsuppe, som varmer dig helt igennem, når du kommer hjem med kolde hænder. Vi serverer vores suppe med pitastænger toppet med gruyère-ost, og crème fraiche, græskarkerner og frisk kørvel.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Butternutsquash
1 stk
Gulerod
1 stk
Løg
4 g
Souvlaki-krydderi
½ pakke
Cannellinibønner
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder: Soja)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
50 g
Revet Gruyere
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Pitabrød
(Indeholder: Hvede, Gluten)
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
1 pose
Kørvel
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 spsk
Olie til stegning
6 dl
Vand til suppe
¼ tsk
Salt til suppe
2 spsk
Smør til suppe
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skræl græskar, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern.
Skær gulerod og løg i tynde skiver.
Hæld væde fra cannellinibønner.
Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg græskar, gulerod og løg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt souvlaki-krydderi, og svits i 30 sek, eller indtil velduftende.
Hak kørvel groft.
Tilsæt cannellinibønner, worcestershire sauce, grøntsagsbouillon, smør, vand, salt og et nip peber til gryden, og dæk med låg. Kog i 10-12 min, eller indtil grøntsager er møre.
Blend med en stavblender, eller hæld op i en blender, og blend til en cremet konsistens.
TIP: Hvis du ikke har en blender, kan du mose suppen rustikt med en kartoffelmoser.
Imens, hold pitabrød under rindende vand i 1 sek, og skær i 1 cm stænger.
Fordel på en bageplade med bagepapir, og top med gruyère.
Bag i ovnen i i 3-4 min, eller indtil ristede og osten er smeltet.
Fordel græskarkerner på en bageplade med bagepapir, og rist i ovnen i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Anret suppe i skåle.
Top med crème fraiche, græskarkerner og kørvel.
Server med gruyère-pitastænger.