topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Græskarsuppe

med gruyère-pitastænger, græskarkerner og créme fraiche

Koldt vejr og varm suppe passer bare helt perfekt sammen. Og i dag skal vi lave en varmende og cremet græskarsuppe, som varmer dig helt igennem, når du kommer hjem med kolde hænder. Vi serverer vores suppe med pitastænger toppet med gruyère-ost, og crème fraiche, græskarkerner og frisk kørvel.

Tags:
Blenderopskrift
Allergener:
Soja
Selleri
Mælk
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Butternutsquash

1 stk

Gulerod

1 stk

Løg

4 g

Souvlaki-krydderi

½ pakke

Cannellinibønner

1 stk

Worcestershire sauce

(Indeholder: Soja)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

50 g

Revet Gruyere

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Pitabrød

(Indeholder: Hvede, Gluten)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)

1 pose

Kørvel

75 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til stegning

6 dl

Vand til suppe

¼ tsk

Salt til suppe

2 spsk

Smør til suppe

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3359 kJ
Kalorier (kcal)803 kcal
Fedt43.5 g
Mættet fedt22.7 g
Kulhydrat74.5 g
Sukker9.6 g
Protein24.3 g
Salt5.3 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skræl græskar, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i 1 cm tern. 

Skær gulerod og løg i tynde skiver.

Hæld væde fra cannellinibønner.

2

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme. 

Steg græskar, gulerod og løg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt souvlaki-krydderi, og svits i 30 sek, eller indtil velduftende.

Hak kørvel groft.

3

Tilsæt cannellinibønner, worcestershire sauce, grøntsagsbouillon, smør, vand, salt og et nip peber til gryden, og dæk med låg. Kog i 10-12 min, eller indtil grøntsager er møre.

Blend med en stavblender, eller hæld op i en blender, og blend til en cremet konsistens.

TIP: Hvis du ikke har en blender, kan du mose suppen rustikt med en kartoffelmoser.

4

Imens, hold pitabrød under rindende vand i 1 sek, og skær i 1 cm stænger.

Fordel på en bageplade med bagepapir, og top med gruyère.

Bag i ovnen i i 3-4 min, eller indtil ristede og osten er smeltet.

5

Fordel græskarkerner på en bageplade med bagepapir, og rist i ovnen i 4-5 min, eller indtil gyldne.

6

Anret suppe i skåle.

Top med crème fraiche, græskarkerner og kørvel.

Server med gruyère-pitastænger.