Skip to main content
Pestovendt rejelinguine

Pestovendt rejelinguine

med pistacie og cherrytomater

I aften frister vi med en skøn rejelinguine i ægte italiensk stil. Vi steger rejer i smør, hvidløg, chili og citrusfrugt. Samtidig koger vi linguine, som vi vender i en sauce af cherrytomater og urtepesto med pistacienødder og rucola. Duften i køkkenet er på dette tidspunkt med garanti fantastisk, og bliver kun bedre af at vi serverer vores forførende linguine drysset med endnu mere ost.

Tags:
Hurtig
Spis mig først
Allergener:
Krebsdyr
Nøtter
Pistacienødder
Mælk
Æg
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Citrusfrugt

500 g

Kongerejer

(Indeholder: Krebsdyr)

30 g

Pistacienødder

(Indeholder: Nøtter, Pistacienødder Kan indeholde spor af: Hvede, Gluten, Havre, Sesam, Byg, Jordnødder, Spelt, Rug)

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Cherrytomater

1 stk

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

40 g

Rucola

1 g

Chiliflager

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Løg

180 g

Linguine

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til pesto

2 spsk

Olie til pesto

1 dl

Gemt pastavand

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til rejer

1 spsk

Smør til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3961 kJ
Kalorier (kcal)947 kcal
Fedt45 g
Mættet fedt13.2 g
Kulhydrat78.1 g
Sukker11.4 g
Protein54.8 g
Salt5.3 g

Fremgangsmåde

Lav pesto
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Hak basilikum, persille og pistacienødder fint.

Bland basilikum, persille, pistacienødder, salt, olivenolie og halvdelen af finrevet ost i en mellemstor skål.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Forbered grøntsager
2

Skyl rucola.

Halver cherrytomater.

Pres eller hak hvidløg fint.

Halver citrusfrugt.

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Kog pasta
3

Kog pasta i 8 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Steg rejer
4

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Tilsæt hvidløg, chiliflager, smør og et stort skvæt citrusfrugtsaft, og lad simre i 30 sek, eller indtil smør er smeltet.

Overfør til en mellemstor skål, og dæk til med sølvpapir.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Tilsæt pasta
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Svits skalotteløg og Hvide Løjer & Urter i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt pasta, pesto, pastavand og cherrytomater, og vend sammen.

Tilsæt rucola lige inden servering, og vend sammen.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med rejer, resterende sauce fra stegepanden og resterende finrevet ost.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image