I aften frister vi med en skøn rejelinguine i ægte italiensk stil. Vi steger rejer i smør, hvidløg, chili og citrusfrugt. Samtidig koger vi linguine, som vi vender i en sauce af cherrytomater og urtepesto med pistacienødder og rucola. Duften i køkkenet er på dette tidspunkt med garanti fantastisk, og bliver kun bedre af at vi serverer vores forførende linguine drysset med endnu mere ost.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Citrusfrugt
500 g
Kongerejer
(Indeholder: Krebsdyr)
30 g
Pistacienødder
(Indeholder: Nøtter, Pistacienødder Kan indeholde spor af: Hvede, Gluten, Havre, Sesam, Byg, Jordnødder, Spelt, Rug)
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Cherrytomater
1 stk
Basilikum
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
40 g
Rucola
1 g
Chiliflager
1 stk
Bredbladet persille
1 stk
Løg
180 g
Linguine
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
¼ tsk
Salt til pesto
2 spsk
Olie til pesto
1 dl
Gemt pastavand
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til rejer
1 spsk
Smør til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Hak basilikum, persille og pistacienødder fint.
Bland basilikum, persille, pistacienødder, salt, olivenolie og halvdelen af finrevet ost i en mellemstor skål.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Skyl rucola.
Halver cherrytomater.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver citrusfrugt.
Skær skalotteløg i tynde skiver.
Kog pasta i 8 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Tilsæt hvidløg, chiliflager, smør og et stort skvæt citrusfrugtsaft, og lad simre i 30 sek, eller indtil smør er smeltet.
Overfør til en mellemstor skål, og dæk til med sølvpapir.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Svits skalotteløg og Hvide Løjer & Urter i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt pasta, pesto, pastavand og cherrytomater, og vend sammen.
Tilsæt rucola lige inden servering, og vend sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis pastaen virker tør.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med rejer, resterende sauce fra stegepanden og resterende finrevet ost.