Ugens fisk er et fyrværkeri af smage og farver. Vi panerer torsk i panko med middelhavskrydderier, og steger den sprød. Samtidig koger vi bulgur som vi derefter blander med frisk persille og ovnbagt rødløg, zucchini og tomat. Vi topper herlighederne med en kølende citrusfrugtyoghurt og knasende græskarkerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Zucchini
1 stk
Citrusfrugt
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
1 stk
Tomat
2 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)
1 stk
Løg
1 stk
Bredbladet persille
250 g
Torsk
(Indeholder: Fisk)
¼ tsk
Salt til grøntsager
2.5 dl
Vand til bulgur
½ tsk
Salt til bulgur
1 stk
Æg til panering
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Olie til bulgur
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær zucchini i 1 cm halve skiver.
Skær rødløg og tomat i 2 cm både.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, og krydr med Middelhavsdrøm, salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil 'al dente'.
Imens, pisk æg i en dyb tallerken.
Bland panko og Mamas Favorit i en anden dyb tallerken.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend fisk i æg og derefter i panko.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, hak persille fint.
Halver citrusfrugt.
Bland yoghurt, et stort skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend bagte grøntsager, persille, olivenolie og et nip salt og peber i gryden med færdig bulgur.
Anret bulgur og fisk i dybe tallerkener.
Top med citrusfrugtyoghurt og græskarkerner.