Skip to main content
Middelhavsinspireret sprød torsk
Middelhavsinspireret sprød torsk

Middelhavsinspireret sprød torsk

med bagte grøntsager og persillebulgur

Ugens fisk er et fyrværkeri af smage og farver. Vi panerer torsk i panko med middelhavskrydderier, og steger den sprød. Samtidig koger vi bulgur som vi derefter blander med frisk persille og ovnbagt rødløg, zucchini og tomat. Vi topper herlighederne med en kølende citrusfrugtyoghurt og knasende græskarkerner.

Tags:
Hurtig
Spis mig først
Mere grønt
Proteinrig
Under 650 kcal
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Mælk
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Zucchini

1 stk

Citrusfrugt

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

1 stk

Tomat

2 g

Middelhavsdrøm

1 pakke

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)

1 stk

Løg

1 stk

Bredbladet persille

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

2.5 dl

Vand til bulgur

½ tsk

Salt til bulgur

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Olie til bulgur

Næringsindhold

Energi (kJ)2667 kJ
Kalorier (kcal)637 kcal
Fedt26.2 g
Mættet fedt6.5 g
Kulhydrat57.3 g
Sukker8.5 g
Protein39.1 g
Salt3.6 g

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær zucchini i 1 cm halve skiver.

Skær rødløg og tomat i 2 cm både.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, og krydr med Middelhavsdrøm, salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.

Kog bulgur
2

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil 'al dente'.

Paner fisk
3

Imens, pisk æg i en dyb tallerken.

Bland panko og Mamas Favorit i en anden dyb tallerken.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Vend fisk i æg og derefter i panko.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg fisk
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Bland bulgur
5

Imens, hak persille fint.

Halver citrusfrugt.

Bland yoghurt, et stort skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en lille skål.

Vend bagte grøntsager, persille, olivenolie og et nip salt og peber i gryden med færdig bulgur.

Server
6

Anret bulgur og fisk i dybe tallerkener.

Top med citrusfrugtyoghurt og græskarkerner.