Skip to main content
Cremet kikærtekarry

Cremet kikærtekarry

med nødderis og sød abrikoschutney

I aften laver vi en velsmagende og nem ret med kikærter i hovedrollen. Vi steger kikærter, gulerod og løg med karry, ingefær og hvidløg. og serverer dem med crunchy nødderis, spinatsalat med chili og tomat og en dejlig abrikoschutney.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Nøtter
Mælk
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

4 g

Goan Xacuti

½ g

Chiliflager

390 g

Kikærter

20 g

Cashewnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

10 g

Ingefærpasta

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

30 g

Spinat

50 g

Abrikoschutney

20 g

Gul karrypasta

(Indeholder: Sennep)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Vand til sauce

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3944 kJ
Kalorier (kcal)943 kcal
Fedt47.4 g
Mættet fedt20.3 g
Kulhydrat108.6 g
Sukker24.2 g
Kostfibre14.4 g
Protein21 g
Salt5.5 g
Trans Fat0.2 g
Potassium303.6 mg
Calcium19.8 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog nødderis
1

Hak cashewnødder groft.

Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne.

Smelt smør i samme gryde. Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered råvarer
2

Imens, hak løg fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Riv gulerod (uskrællet) groft.

Skyl kikærter under koldt vand i en si.

Steg kikærter
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter i 3-4 min, eller indtil gyldne.

Tilsæt karrypasta, gulerod og løg, og steg videre i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.

Krydr kikærter
4

Tilsæt Goan Xacuti, ingefærpasta, hvidløg, salt og et nip peber, og steg i yderligere 30 sek.

Tilsæt vand, og lad simre i 3-4 min, eller indtil grøntsagerne er bløde.

Tag panden af varmen.

Tilsæt halvdelen af abrikoschutney og crème fraiche, og rør rundt.

Bland spinatsalat
5

Imens, hak tomat fint.

Skyl spinat, og hak groft.

Bland tomat, chiliflager, spinat, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kikærter og spinatsalat.

Server med resterende abrikoschutney.