topBanner
Basilikumkylling

Basilikumkylling

med gulerodsmos og æblesalat

Der er kun én konge i rodfrugtimperiet, og det er kartoflerne. Sammen med gulerødder danner de en puré, der på charmerende vis komplementerer basilikumkrydret kylling. Æblesalaten forbinder smagene og afslutter den kulinariske cirkel.

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutensojamælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honning

110 g

Zucchini

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

500 g

Kartofler

½ stk

Citron, økologisk

1 pose

Basilikum

280 g

Kyllingebrystfilet

150 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

2 stk

Gulerod

1 stk

Æble

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør* (trin 5) efter behov

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2838 kJ
Kalorier (kcal)678 kcal
Fedt25 g
Mættet fedt15 g
Kulhydrat69 g
Sukker25 g
Protein43 g
Salt2 g
arrow down iconarrow down icon
Rivejern
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Skræl kartofler og gulerod, og skær i 2 cm tern. Læg i en gryde med vand*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog i 10-12 min. Skær kylling i 2 cm strimler på et andet skærebræt.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg kylling i 2-3 min. Sænk til lav varme. Tilsæt honning [1/2 pakke, 2P], crème fraiche og sojasauce. Krydr med salt* og peber*, og lad simre i 8-10 min. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

3

Hak basilikum groft. Tilsæt basilikum (gem lidt til anretning) til panden med kylling.

4

Riv zucchini [1/2 stk, 2P] groft, og pres så meget væske ud som muligt. Skær æble i tynde skiver. Skær citron i både. Bland zucchini, æble, et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.

5

Hæld vand fra kartofler og gulerod. Tilsæt en klat smør*, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Smag til med salt* og peber*.

6

Anret kylling og gulerodsmos på tallerkener. Top med resterende basilikum. Server med æblesalat og citronbåde.