Skip to main content
Thaiinspireret kylling-kokosmælksuppe
Thaiinspireret kylling-kokosmælksuppe

Thaiinspireret kylling-kokosmælksuppe

med citrongræs og koriander

Smag på Thailands farverige og krydrede køkken med vores Thaiinspireret kylling-kokosmælksuppe med citrongræs. Nyd masser af dejlige grøntsager og en aromatisk citrusfrugt-chiliolietopping. Denne nærende suppe har den perfekte kombination af friske ingredienser, og er hurtig at lave og super velsmagende.

Tags:
Hurtig
Mælkefri
Allergener:
Gluten
Soja

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kyllingebryst

180 ml

Kokosmælk

1 stk

Citrongræs

1 stk

Citrusfrugt

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Gluten, Soja)

1 stk

Koriander

½ g

Chiliflager

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Løg

40 g

Grøn karrypasta

1 stk

Gulerod

4 g

Bouillon

4 g

Majsstivelse

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til stegning

2 dl

Vand til suppe

¼ tsk

Salt til suppe

2 spsk

Vand til stivelsesblanding

1.5 spsk

Olie til chiliolie

Næringsindhold

Energi (kJ)2217 kJ
Kalorier (kcal)530 kcal
Fedt32.4 g
Mættet fedt16.1 g
Kulhydrat23.3 g
Sukker12.2 g
Kostfibre5.8 g
Protein38.2 g
Salt7 g
Potassium401 mg
Calcium33.8 mg
Iron1.1 mg

Fremgangsmåde

Steg kylling
1

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
2

Imens, bank citrongræs med en kagerulle.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg løg, gulerod, citrongræs og peberfrugt i 3-4 min, eller indtil let bløde.

Lav suppe
3

Tilsæt karrypasta, og svits i 30 sek under omrøring, eller indtil velduftende.

Tilsæt kokosmælk, vand, salt, sojasauce og bouillon, og rør rundt.

Sænk til middel varme, dæk til med låg, og lad simre i 8-10 min.

Imens, bland majsstivelse og vand til en jævning i en lille skål.

Rør jævning ud i suppen lige inden servering, og lad koge i 30 sek, eller indtil tyknet.

Lav citrus-chiliolie
4

Hak koriander fint.

Halver citrusfrugt.

Bland koriander, et skvæt citrusfrugtsaft, olivenolie, chiliflager og et nip salt og peber.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Tilsæt kylling
5

Overfør færdigstegt kylling til en skål.

Træk kødet i strimler med to gafler, og overfør til suppen.

Fjern citrongræs lige inden servering.

Server
6

Anret suppe i skåle.

Top med citrusfrugt-chiliolie.