
I aften forkæler vi alle svampeelskere med dobbelt op på svampe! Aftenens opskrift indeholder nemlig både champignon og østershatte, som vi steger og glaserer med ingefær og asiatisk woksauce. Vi serverer vores asiatiske svampe med stegt broccoli, syltede radiser og cremet hvidløgsris.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
75 g
Radiser
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
250 g
Broccoli
200 g
Champignon
100 g
Østershatte
1 stk
Forårsløg
1 tsk
Ingefær
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
½ spsk
Smør (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2 tsk
Sukker (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 4)
1 dl
Vand (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 30 sek. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Skær radiser i tynde skiver. Bland radiser, hvidvinseddike, sukker* [2 tsk | 4 tsk] og et nip salt* i en lille skål. Tilsæt vand* indtil radiserne er dækket, og rør rundt.

Skær broccoli i små buketter og stokken i 1 cm tern. Skær champignon i kvarte. Skær østershatte i tynde skiver. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg broccoli i 2-3 min, eller indtil mør, og skru op til høj varme. Tilsæt champignon og østershatte, og steg i 2-3 min, eller indtil brunet. Tilsæt det hvide forårsløg, ingefær og halvdelen af sesamfrø, og steg videre i 1-2 min. Krydr med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber*.

Tilsæt asiatisk woksauce, vand* [1 dl | 2 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og tag panden af varmen. Hæld væde fra radiser.

Anret ris og grøntsager i dybe tallerkener. Top med radiser. Drys med resterende sesamfrø og det grønne forårsløg.