Skip to main content
Spicy ingefærnudler og peanutcrunch
Spicy ingefærnudler og peanutcrunch

Spicy ingefærnudler og peanutcrunch

med stegte svampe og kogt broccoli

Umami betyder velsmagende på japansk, og er – sammen med surt, sødt, salt og bittert – en af de fem grundsmage. I aften laver vi umamikrydrede svampe og broccoli med nudler, ingefærpasta, hvidløg, sriracha, sojasauce, sataysauce, ketchup, hvidvinseddike og peanuts. Vi topper med forårsløg, sesamfrø, chili og cashewnødder, og så er den fantastiske måltid klar til at nydes.

Tags:
Hurtig
Under 650 kcal
Vegetarisk
Stærk
Mælkefri
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder
Schwefeldioxide und Sulfite
Sesamzaad
Tree nuts

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Champignon, skivet

250 g

Broccoli

10 g

Ingefærpasta

2 stk

Hvidløgsfed

10 g

Sriracha

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

50 g

Sataysauce

(Indeholder: Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Schwefeldioxide und Sulfite)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesamzaad Kan indeholde spor af: Schalenfrüchte, Erdnüsse)

1 stk

Forårsløg

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesamsamen, Schalenfrüchte)

20 g

Cashewnødder

(Indeholder: Tree nuts Kan indeholde spor af: Erdnüsse, Sesamsamen)

½ stk

Rød chili

125 g

Mienudler

(Indeholder: Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Ketchup (step 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)2471 kJ
Kalorier (kcal)591 kcal
Fedt25.7 g
Mættet fedt4.1 g
Kulhydrat85.9 g
Sukker13.2 g
Kostfibre24.6 g
Protein18.2 g
Salt4.8 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav peanutcrunch
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Pres eller hak hvidløg fint.

Hak peanuts groft.

Bland ingefærpasta, hvidløg, sriracha [1/2 pakke, 2P], sojasauce, sataysauce [1/2 pakke, 2P], ketchup [1 spsk | 2 spsk], hvidvinseddike og peanuts i en mellemstor skål.

TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad. - Kogevandet skal være salt som havvand.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær broccoli (inklusive stokken) i 2 cm tern.

Snit forårsløg fint.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og skær i tynde skiver.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg svampe
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i 3-4 min, eller indtil brunet.

Kog broccoli og nudler
4

Imens, kog broccoli og nudler [1/2 pakke, 2P] i 4 min, eller indtil bløde. 

Gem en smule nudelvand [1 dl | 2 dl], og hæld resten fra.

Tilsæt broccoli og nudler
5

Vend nudler, broccoli, peanutsauce og nudelvand i stegepanden med svampe.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis nudlerne virker tørre.

Server
6

Anret nudler i dybe tallerkener.

Top med forårsløg, sesamfrø, chili og cashewnødder.