HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGalette
topBanner
Galette

Galette

med svampe, æblesalat & ricotta

Galette? Hvad er nu det for noget? Galette er en yderst populær ret i Frankrig, og kort sagt er det en type tærte med salt fyld. Vi har gjort det let for dig, vores galette laves nemlig med færdig butterdej. Vi fylder den med smørstegte svampe, der får en lækker smag af at blive stegt sammen med hvidløg, citron og timian, for at derefter blive ledsaget af cremet ricotta i ovnen. Vi serverer herligheden med karamelliserede løg og en sprød æblesalat med rucola.

Tags:Vegetarisk
Allergener:glutenmælksulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Butterdej

(Indeholdergluten, mælkKan indeholdemælk)

400 g

Champignon

1 stk

Rødløg

100 g

Ricotta

(Indeholdermælk)

½ pose

Timian

40 g

Rucola

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

1 stk

Æble

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

efter behov

Smør (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

efter behov

Sukker (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)774.955 kcal
Energi (kJ)3242.4119 kJ
Fedt42.2145 g
Mættet fedt18 g
Kulhydrat63.5308 g
Sukker13 g
Protein22.115 g
Salt2.1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en bageplade [2 stk, 4P] i ovnen. Skær svampe i tynde skiver. Hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Hak timian [1/2 pose, 2P] fint. Riv citronskal, og skær citron i både. 


2

Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg svampe med et nip salt* i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, timian og citronskal, og steg videre i 1 min. Tilsæt et skvæt citronsaft, og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Pisk æg* [1 stk | 1 stk] med en gaffel i en lille skål.

3

Rul butterdej (og medfølgende bagepapir) ud på en bageplade. Fordel ricotta i midten i en cirkelform. Top med svampe, og fold forsigtig siderne op til en ‘tærte’. Pensl butterdej med æg. Bag i 20-25 min, eller indtil sprød og gylden. TIP: Vær forsigtig med at tilsætte for meget væde fra svampene, så dejen ikke bliver klistret. 

4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, et skvæt vand* og et stort nip sukker*, og steg videre i 4-5 min, eller indtil karamelliseret. Krydr med et nip salt* og peber*.

5

Skær æble i tynde skiver. Bland en smule olivenolie*, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en stor skål. Vend rucola og æble i skålen.

6

Top galette med karamelliserede rødløg, skær i trekanter, og anret på tallerkener. Server med æblesalat.