Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Galette

Galette

med svampe, æblesalat & ricotta

Galette? Hvad er nu det for noget? Galette er en yderst populær ret i Frankrig, og kort sagt er det en type tærte med salt fyld. Vi har gjort det let for dig, vores galette laves nemlig med færdig butterdej. Vi fylder den med smørstegte svampe, der får en lækker smag af at blive stegt sammen med hvidløg, citron og timian, for at derefter blive ledsaget af cremet ricotta i ovnen. Vi serverer herligheden med karamelliserede løg og en sprød æblesalat med rucola.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Butterdej

400 g

Champignon

1 stk

Rødløg

100 g

Ricotta

(Indeholder Mælk)

½ pose

Timian

40 g

Rucola

15 ml

Balsamico

1 stk

Æble

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

efter behov

Smør (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

efter behov

Sukker (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)775 kcal
Energi (kJ)3242 kJ
Fedt42.21 g
Mættet fedt18 g
Kulhydrat63.53 g
Sukker13 g
Protein22.12 g
Salt2.1 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en bageplade [2 stk, 4P] i ovnen. Skær svampe i tynde skiver. Hak hvidløg fint. Skær rødløg i tynde, halve skiver. Hak timian [1/2 pose, 2P] fint. Riv citronskal, og skær citron i både. 


Steg svampe
2

Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg svampe med et nip salt* i 4-5 min, eller indtil bløde. Tilsæt hvidløg, timian og citronskal, og steg videre i 1 min. Tilsæt et skvæt citronsaft, og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Pisk æg* [1 stk | 1 stk] med en gaffel i en lille skål.

Bag galette
3

Rul butterdej (og medfølgende bagepapir) ud på en bageplade. Fordel ricotta i midten i en cirkelform. Top med svampe, og fold forsigtig siderne op til en ‘tærte’. Pensl butterdej med æg. Bag i 20-25 min, eller indtil sprød og gylden. TIP: Vær forsigtig med at tilsætte for meget væde fra svampene, så dejen ikke bliver klistret. 

Karamelliser rødløg
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, et skvæt vand* og et stort nip sukker*, og steg videre i 4-5 min, eller indtil karamelliseret. Krydr med et nip salt* og peber*.

Bland æblesalat
5

Skær æble i tynde skiver. Bland en smule olivenolie*, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en stor skål. Vend rucola og æble i skålen.

Server
6

Top galette med karamelliserede rødløg, skær i trekanter, og anret på tallerkener. Server med æblesalat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image