HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvnbagt Blomkål
topBanner
Ovnbagt blomkål

Ovnbagt blomkål

med tabouleh, mynteyoghurt og pistacienødder

Her byder vi på masser af lækre ingredienser, der tilberedes på nye, spændende måder. Den sprøde ovnbagte blomkål med perfekt tyggemodstand bliver garanteret en ny favorit. Tabouleh med couscous, agurk, rødløg, persille og spinat er mildt og velsmagende tilbehør. Mynteyoghurt bidrager med cremethed og pistacienødder med sprødhed.

Tags:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:glutensellerinøddermælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

550 g

Blomkål

4 g

Mild Mahal

1 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Fuldkornscouscous

(Indeholdergluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Agurk

½ stk

Rødløg

15 g

Pistacienødder

(Indeholdernødder)

1 pose

Mynte

1 pose

Bredbladet persille

60 g

Spinat

½ stk

Granatæble

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

½ stk

Citron, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

efter behov

Smør (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)455 kcal
Energi (kJ)1905 kJ
Fedt10.76 g
Mættet fedt3.7 g
Kulhydrat60.12 g
Sukker23.9 g
Protein19.57 g
Salt1.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Fjern grønne blade fra blomkål, og placer på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og gnid med Mild Mahal, et nip salt* og peber* indtil helt dækket. Bag øverst i ovnen i 30 min, eller indtil gylden. Fordel pistacienødder på samme bageplade, når der er 5 min tilbage.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg hvidløg og gulerod i 1-2 min. Tilsæt vand* [2 ½ dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. 

3

Skyl spinat, og hak groft. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og agurk fint. Hak mynte og persille fint. Riv citronskal [1/2 stk, 2P] og skær citron i både. Rul granatæble mellem hænderne, så kernerne løsnes, og skær over på midten. Løsn kerner med hænderne i en skål med vand*. Lad kerner falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand* i en si. 

4

Bland agurk, rødløg og halvdelen af persille (gem lidt til anretning) i en mellemstor skål. Vend spinat i gryden med færdigkogt couscous. Vend couscous i skålen, og tilsæt et skvæt citronsaft. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*.

5

Bland yoghurt, citronskal og mynte i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Hak pistacienødder groft. Skær blomkål i 2 cm skiver. 

6

Anret tabouleh i dybe tallerkener. Top med blomkål og mynteyoghurt. Drys med granatæble, pistacienødder og resterende persille.