Ovnbagt blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovnbagt blomkål

Ovnbagt blomkål

med tabouleh, mynteyoghurt og pistacienødder

Her byder vi på masser af lækre ingredienser, der tilberedes på nye, spændende måder. Den sprøde ovnbagte blomkål med perfekt tyggemodstand bliver garanteret en ny favorit. Tabouleh med couscous, agurk, rødløg, persille og spinat er mildt og velsmagende tilbehør. Mynteyoghurt bidrager med cremethed og pistacienødder med sprødhed.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Nødder
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

550 g

Blomkål

4 g

Mild Mahal

1 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

100 g

Fuldkornscouscous

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Agurk

½ stk

Rødløg

15 g

Pistacienødder

(Indeholder Nødder)

1 pose

Mynte

1 pose

Bredbladet persille

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

½ stk

Granatæble

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ stk

Citron, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

efter behov

Smør (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)455 kcal
Energi (kJ)1905 kJ
Fedt10.76 g
Mættet fedt3.7 g
Kulhydrat60.12 g
Sukker23.9 g
Protein19.57 g
Salt1.7 g

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Fjern grønne blade fra blomkål, og placer på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*, og gnid med Mild Mahal, et nip salt* og peber* indtil helt dækket. Bag øverst i ovnen i 30 min, eller indtil gylden. Fordel pistacienødder på samme bageplade, når der er 5 min tilbage.

Lav couscous
2

Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg hvidløg og gulerod i 1-2 min. Tilsæt vand* [2 ½ dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. 

Forbered frugt og grønt
3

Skyl spinat, og hak groft. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og agurk fint. Hak mynte og persille fint. Riv citronskal [1/2 stk, 2P] og skær citron i både. Rul granatæble mellem hænderne, så kernerne løsnes, og skær over på midten. Løsn kerner med hænderne i en skål med vand*. Lad kerner falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl kerner under koldt vand* i en si. 

Lav tabbouleh
4

Bland agurk, rødløg og halvdelen af persille (gem lidt til anretning) i en mellemstor skål. Vend spinat i gryden med færdigkogt couscous. Vend couscous i skålen, og tilsæt et skvæt citronsaft. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*.

Bland mynteyoghurt
5

Bland yoghurt, citronskal og mynte i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Hak pistacienødder groft. Skær blomkål i 2 cm skiver. 

Server
6

Anret tabouleh i dybe tallerkener. Top med blomkål og mynteyoghurt. Drys med granatæble, pistacienødder og resterende persille.