HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Blomkål
topBanner
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med fyldige hvidløgsris og sød mangosalat

I aften bikser vi en hurtig vegetarret sammen med asiatisk ovnbagt blomkål i hovedrollen. Vi serverer vores blomkål med spændende hvidløgsris, som også indeholder ingefær. Skønt tilbehør er en både sød og syrlig mangosalat med sojasauce, forårsløg, lime, koriander, mynte og kål. Vi topper herlighederne med en spicy srirachamajo!

Tags:Vegetarisk
Allergener:glutensojasesamsulfitterægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

150 g

Jasminris

550 g

Blomkål

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholdergluten, soja, sesam, sulfitter)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

1 stk

Mango

1 stk

Forårsløg

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Lime, økologisk

150 g

Spidskål, skåret

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 2)

½ tsk

Salt* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)639.48 kcal
Energi (kJ)2675.5842 kJ
Fedt17.9223 g
Mættet fedt1.8 g
Kulhydrat96.5631 g
Sukker31.2 g
Protein16.0127 g
Salt3.2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i 3 cm buketter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P] og en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

2

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

3

Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern. Hak forårsløg fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Hak mynte og koriander fint.

4

Bland spidskål, et nip salt* og en smule olivenolie* i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek.

5

Tilsæt sojasauce [1/2 pakke, 2P], mango, forårsløg, limeskal, et stort skvæt limesaft og halvdelen af koriander og mynte til skålen med spidskål, og rør godt rundt.

6

Anret hvidløgsris og mangosalat i dybe tallerkener. Top med blomkål. Drys med resterende koriander og mynte. Server med srirachamayo og resterende limebåde.