topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk blomkål

Asiatisk blomkål

med fyldige hvidløgsris og sød mangosalat

I aften bikser vi en hurtig vegetarret sammen med asiatisk ovnbagt blomkål i hovedrollen. Vi serverer vores blomkål med spændende hvidløgsris, som også indeholder ingefær. Skønt tilbehør er en både sød og syrlig mangosalat med sojasauce, forårsløg, lime, koriander, mynte og kål. Vi topper herlighederne med en spicy srirachamajo!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfitter
Hvede
Sesam
Soja
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

150 g

Jasminris

550 g

Blomkål

37.5 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder Gluten, Sulfitter, Hvede, Sesam, Soja)

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Mango

1 stk

Forårsløg

1 pose

Mynte & koriander

1 stk

Lime, økologisk

150 g

Spidskål, skåret

50 g

Srirachamayonnaise

(Indeholder Sennep, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)639 kcal
Energi (kJ)2676 kJ
Fedt17.92 g
Mættet fedt1.8 g
Kulhydrat96.56 g
Sukker31.2 g
Protein16.01 g
Salt3.2 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i 3 cm buketter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med asiatisk woksauce [1/2 pakke, 2P] og en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Kog ris
2

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint. Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Svits hvidløg og ingefær i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Forbered frugt og grønt
3

Skær mango over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern. Hak forårsløg fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Hak mynte og koriander fint.

Forbered kål
4

Bland spidskål, et nip salt* og en smule olivenolie* i en stor skål, og masser med hænderne i 30 sek.

Lav mangosalat
5

Tilsæt sojasauce [1/2 pakke, 2P], mango, forårsløg, limeskal, et stort skvæt limesaft og halvdelen af koriander og mynte til skålen med spidskål, og rør godt rundt.

Server
6

Anret hvidløgsris og mangosalat i dybe tallerkener. Top med blomkål. Drys med resterende koriander og mynte. Server med srirachamayo og resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image