
Sprød blomkål
med linseris & mandler
Her får du masser af lækre ingredienser, lavet på nye og spændende måder. Den sprøde blomkål med perfekt konsistens bliver garanteret en ny favorit. Linseris er velsmagende tilbehør, som får ekstra smag af spinat, peberfrugt og mandler. Top med cremet og syrlig spidskommen-yoghurt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Mandler
(Indeholder Nødder)
4 g
Saha-Ras
100 g
Basmatiris
½ pakke
Grønne linser
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
275 g
Blomkål
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
60 g
Spinat
1 stk
Rød peberfrugt
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 g
Spidskommen, stødt
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Smør (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
3 dl
Vand (trin 3)
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær blomkål i små buketter, og bland med aioli i en stor skål. Tilsæt panko, og vend indtil blomkålen er helt dækket. Fordel blomkål på en bageplade med bagepapir, og drys med overskydende panko. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde. TIP: Sørg for at blomkålsbuketterne er jævnt fordelt, så de bliver bagt ens!

Hak mandler groft. Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Steg hvidløg, Saha-Ras og mandler i 1-2 min, eller indtil gyldne. Tilsæt ris, vand* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og bring i kog. Skru ned til lav varme, og kog i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Skyl linser [½ stk, 2P] under koldt vand* i en si. Skyl spinat, og hak groft. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Vend linser, spinat og peberfrugt i gryden med ris.

Bland yoghurt, spidskommen [½ stk, 2P] og et nip salt* og peber* i en lille skål. TIP: Start med en smule spidskommen, og tilsæt resten, hvis du er til stærk mad.

Anret ris i skåle. Top med blomkål. Dryp med kommenyoghurt.