
Her får du masser af lækre ingredienser, lavet på nye og spændende måder. Den sprøde blomkål med perfekt konsistens bliver garanteret en ny favorit. Linseris er velsmagende tilbehør, som får ekstra smag af spinat, peberfrugt og mandler. Top med cremet og syrlig spidskommen-yoghurt!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Mandler
(Indeholder: Nøtter)
4 g
Saha-Ras
100 g
Basmatiris
½ pakke
Grønne linser
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
275 g
Blomkål
30 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
60 g
Spinat
1 stk
Rød peberfrugt
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 g
Spidskommen, stødt
1 spsk
Smør (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
3 dl
Vand (trin 3)

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær blomkål i små buketter, og bland med aioli i en stor skål. Tilsæt panko, og vend indtil blomkålen er helt dækket. Fordel blomkål på en bageplade med bagepapir, og drys med overskydende panko. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde. TIP: Sørg for at blomkålsbuketterne er jævnt fordelt, så de bliver bagt ens!

Hak mandler groft. Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Steg hvidløg, Saha-Ras og mandler i 1-2 min, eller indtil gyldne. Tilsæt ris, vand* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og bring i kog. Skru ned til lav varme, og kog i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Skyl linser [½ stk, 2P] under koldt vand* i en si. Skyl spinat, og hak groft. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Vend linser, spinat og peberfrugt i gryden med ris.

Bland yoghurt, spidskommen [½ stk, 2P] og et nip salt* og peber* i en lille skål. TIP: Start med en smule spidskommen, og tilsæt resten, hvis du er til stærk mad.

Anret ris i skåle. Top med blomkål. Dryp med kommenyoghurt.