Sprød blomkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprød blomkål

Sprød blomkål

med linseris & mandler

Her får du masser af lækre ingredienser, lavet på nye og spændende måder. Den sprøde blomkål med perfekt konsistens bliver garanteret en ny favorit. Linseris er velsmagende tilbehør, som får ekstra smag af spinat, peberfrugt og mandler. Top med cremet og syrlig spidskommen-yoghurt!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Nødder
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

4 g

Saha-Ras

100 g

Basmatiris

½ pakke

Grønne linser

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

275 g

Blomkål

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

60 g

Spinat

1 stk

Rød peberfrugt

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 g

Spidskommen, stødt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

3 dl

Vand (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)434 kcal
Energi (kJ)1817 kJ
Fedt28.86 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat26.32 g
Sukker3.5 g
Protein14.14 g
Salt1.7 g

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær blomkål i små buketter, og bland med aioli i en stor skål. Tilsæt panko, og vend indtil blomkålen er helt dækket. Fordel blomkål på en bageplade med bagepapir, og drys med overskydende panko. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde. TIP: Sørg for at blomkålsbuketterne er jævnt fordelt, så de bliver bagt ens!

Hak mandler & hvidløg
2

Hak mandler groft. Pres eller hak hvidløg fint.

Kog ris
3

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Steg hvidløg, Saha-Ras og mandler i 1-2 min, eller indtil gyldne. Tilsæt ris, vand* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og bring i kog. Skru ned til lav varme, og kog i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. 

Bland linseris
4

Skyl linser [½ stk, 2P] under koldt vand* i en si. Skyl spinat, og hak groft. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Vend linser, spinat og peberfrugt i gryden med ris.

Bland kommenyoghurt
5

Bland yoghurt, spidskommen [½ stk, 2P] og et nip salt* og peber* i en lille skål. TIP: Start med en smule spidskommen, og tilsæt resten, hvis du er til stærk mad.

Server
6

Anret ris i skåle. Top med blomkål. Dryp med kommenyoghurt.