Skip to main content
Sprød blomkål

Sprød blomkål

med linseris & mandler

4.2
(118)

Her får du masser af lækre ingredienser, lavet på nye og spændende måder. Den sprøde blomkål med perfekt konsistens bliver garanteret en ny favorit. Linseris er velsmagende tilbehør, som får ekstra smag af spinat, peberfrugt og mandler. Top med cremet og syrlig spidskommen-yoghurt!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Nøtter
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Mandler

(Indeholder: Nøtter)

4 g

Saha-Ras

100 g

Basmatiris

½ pakke

Grønne linser

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

275 g

Blomkål

30 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

60 g

Spinat

1 stk

Rød peberfrugt

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

1 g

Spidskommen, stødt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

3 dl

Vand (trin 3)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)434 kcal
Energi (kJ)1817 kJ
Fedt28.9 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat26.3 g
Sukker3.5 g
Kostfibre6.4 g
Protein14.1 g
Salt1.7 g

Fremgangsmåde

Bag blomkål
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær blomkål i små buketter, og bland med aioli i en stor skål. Tilsæt panko, og vend indtil blomkålen er helt dækket. Fordel blomkål på en bageplade med bagepapir, og drys med overskydende panko. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde. TIP: Sørg for at blomkålsbuketterne er jævnt fordelt, så de bliver bagt ens!

Hak mandler & hvidløg
2

Hak mandler groft. Pres eller hak hvidløg fint.

Kog ris
3

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] med en smule olivenolie* i en gryde på middel varme. Steg hvidløg, Saha-Ras og mandler i 1-2 min, eller indtil gyldne. Tilsæt ris, vand* [3 dl | 6 dl] og salt* [¼ tsk | ½ tsk], og bring i kog. Skru ned til lav varme, og kog i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. 

Bland linseris
4

Skyl linser [½ stk, 2P] under koldt vand* i en si. Skyl spinat, og hak groft. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Vend linser, spinat og peberfrugt i gryden med ris.

Bland kommenyoghurt
5

Bland yoghurt, spidskommen [½ stk, 2P] og et nip salt* og peber* i en lille skål. TIP: Start med en smule spidskommen, og tilsæt resten, hvis du er til stærk mad.

Server
6

Anret ris i skåle. Top med blomkål. Dryp med kommenyoghurt.