HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBBQ Blomkål
topBanner
BBQ-blomkål

BBQ-blomkål

med kidneybønner & vildrissalat

Har du aldrig hørt om BBQ-blomkål? Så er det på tiden, du prøver denne uimodståelige kombination, som du sikkert kommer at få lyst til at lave mange gange. Som tilbehør har vi samlet et fyrværkeri af farver og smage i den smukke vildrissalat, som lokker med peberfrugt, bønner, forårsløg og stegt majs. Vi topper med koriander og med lige tilpas krydret cajun-aioli, og så regner vi altså desværre ikke med, at der er nogle rester tilbage til i morgen!

Tags:VegetariskHurtig
Allergener:sennepsulfitteræggluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Blomkål

½ pakke

BBQ-sauce

(Indeholdersennep, sulfitter)

40 g

Kidneybønner

30 g

Rød peberfrugt

150 g

Basmatiris, vilde

4 g

Aioli

(Indeholdersennep, æg)

2.5 dl

Forårsløg

Panko

(Indeholdergluten)

Majs

Ay Cajun-ba

(Indeholdersulfitter)

Lime, økologisk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Vand*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1366.5571 kJ
Kalorier (kcal)326.615 kcal
Fedt14.88 g
Mættet fedt1.5 g
Kulhydrat34.7 g
Sukker13 g
Protein7.56 g
Salt1.9 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i 3 cm buketter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med BBQ-sauce, og krydr med salt* og peber*. Drys med panko, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min.

2

Bring en gryde med vand* (se ingrediensliste) i kog. Tilsæt ris og et nip salt*, og lad simre under låg på lav varme i 15 min. Hæld vand fra, og kom ris tilbage i gryden. TIP: Fjern ikke låget!

3

Opvarm en en stor stegepande på høj varme. Hæld væde fra majs, og steg i 3-4 min, eller indtil de begynder at få farve. Overfør til en stor skål. Skyl kidneybønner [1/2 pakke, 2 pers.] under koldt vand* i en si. Hak peberfrugt fint. Snit forårsløg fint. Skær lime i både.

4

Tilsæt peberfrugt, kidneybønner, forårsløg, et stort skvæt limesaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* til skålen med majs, og rør godt rundt. Bland Ay Cajun-ba, aioli og et skvæt vand* i en lille skål. 

5

Bland ris i skålen med grøntsager. Smag til med salt* og peber*. TIP: Det er vigtig at smage til! Tilsæt eventuelt mere limesaft.

6

Anret rissalat og blomkål på tallerkener. Dryp med cajunaioli.