Indisk madlavningskunst er kendt for sine fantastiske karry- og gryderetter, og vi er sikre på, at I vil elske aftenens spændende opskrift. Vi ovnbager blomkål og kikærter, og vender derefter kikærterne med limesaft og frisk koriander. Blomkålen får lov at simre i en karry sammen med løg, gulerod, kokosmælk, Tikka Masala og indiske krydderier. Luftige basmatiris danner bund til den vidunderlige blomkåls- og kikærtekarry.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
275 g
Blomkål
200 ml
Kokosmælk
4 g
Mild Mahal
½ pakke
Kikærter
150 g
Basmatiris
1 pose
Koriander
1 stk
Gulerod
½ stk
Løg
30 g
Tikka masala
½ stk
Lime
1 dl
Vand (trin 4)
½ spsk
Smør (trin 4)
¾ tsk
Salt (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær blomkål [1/2 stk, 2P] i 2 cm buketter.
Hæld væde fra kikærter [1/2 pakke, 2P], og dub tørre med køkkenrulle.
Fordel blomkål og kikærter i hver sin side på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med et nip salt og peber.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.
Imens, bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Hak løg [½ stk, 2P] fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Tag blomkål og kikærter ud af ovnen, og overfør kikærter til en skål.
Smelt smør [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor gryde på middel varme.
Steg løg og gulerod med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt Mild Mahal og Tikka Masala, og steg videre 1 min.
Tilsæt kokosmælk, vand [1 dl | 2 dl] og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og bring i kog. Lad simre under låg på middellav varme i 5-10 min.
Vend blomkål i gryden.
Imens, skær lime [½ stk, 2P] i både.
Hak koriander fint (gem nogle blade til anretning).
Vend kikærter med koriander og limesaft [1/2 spsk | 1 spsk].
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med karry, kikærter og koriander.