topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild linsekarry

Mild linsekarry

med bagt blomkål og sød abrikoschutney

De dage hvor solen leger gemmeleg, har vi brug for varmende hyggemad, som vil blive slugt af hele familien. I aften laver vi en skøn blomkålskarry som serveres med syrlig abrikoschutney og creme fraiche. Blomkålskarryen består af ovnbagt blomkål og gulerod, som bliver kogt sammen med røde linser, kokosmælk, hvidløg og dejlige indiske krydderier.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

275 g

Blomkål

200 ml

Kokosmælk

100 g

Røde linser

(Kan indeholde Gluten)

8 g

Mild Mahal

1 stk

Løg

1 g

Chiliflager

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

1 pose

Koriander

4 g

Grøntsagsbouillon

150 g

Basmatiris

50 g

Abrikoschutney

(Indeholder Sennep)

½ pakke

Crème fraiche

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 3)

3 dl

Vand (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)922 kcal
Energi (kJ)3858 kJ
Fedt38.55 g
Mættet fedt27.7 g
Kulhydrat108.7 g
Sukker20.3 g
Protein26.54 g
Salt3.3 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag blomkål og gulerod
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i små buketter. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med halvdelen af Mild Mahal. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

Kog ris
2

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Steg løg
3

Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl linser under koldt vand* i en si. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Steg løg i 4-5 min. Tilsæt hvidløg, resterende Mild Mahal og et nip chiliflager, og steg videre i 1 min. TIP: Undlad at bruge chilien, hvis du ikke er til stærk mad.

Kog linser
4

Tilsæt linser, kokosmælk, vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad simre under låg i 10 min. Fjern låget, og lad simre i yderligere 5-6 min, eller indtil linserne er møre.

Hak koriander
5

Bland bagte grøntsager og sojasauce [1/2 pakke, 2P] i gryden med færdigkogte linser, og smag til med salt* og peber*. Hak koriander groft.

Server
6

Anret ris og blomkålskarry med linser i dybe tallerkener. Drys med koriander. Top med aprikoschutney og creme fraiche [1/2 pakke, 2P].