
Panzanellasalat
med bagt græskar, blødkogt æg & salatost (OBS! Æg medfølger ikke)
Er I blevet trætte af kartofler, ris og pasta? Så har vi lavet den perfekte opskrift til jer, nemlig en skøn panzanellasalat, som mætter ved at indholde de skønneste brødcroutoner, blandede med græskar, tomat, peberfrugt, rødløg & balsamico. Den festlige salat topper vi med blødkogt æg, smuldret græsk salatost og smukke basilikumblade.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
15 ml
Balsamico
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
½ stk
Butternutsquash
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
2 stk
Tomat
40 g
Rucola
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Basilikum
100 g
Græsk salatost
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 stk
Æg (trin 2)
2 spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Del butternutsquash [1/2 stk, 2P] på langs. Grav kerner ud, og skær i 2 cm tern. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skær rødløg i 2 cm både.Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Bring en lille gryde med vand* i kog. Kog æg* [2 stk | 4 stk] i 7-8 min for blødkogt. Hæld vand fra, og fyld gryden med koldt vand*. Pil æg, og del i to.
Bræk brød i små stykker, og kom dem i en mellemstor skål. Vend med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber*. Fordel på bagepladen med grøntsager, når de har bagt i 20 min. Bag i ovnen i 5-8 min.
Skær tomat i 2 cm tern. Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum groft. Bland tomat, basilikum (gem lidt til anretning), hvidløg, balsamico og olivenolie* [2 spsk | 3 spsk] i en stor skål, og smag til med salt* og peber*.
Vend bagte grøntsager i skålen med salat. Tilsæt croutoner og rucola lige inden servering, så de ikke bliver bløde. TIP: Hvis du foretrækker sprøde croutoner kan du bruge dem som topping i stedet for at tilsætte dem i salaten.
Anret salat på tallerkener. Top med æg. Drys med smuldret salatost og resterende basilikum.