
Kikærtesalat
med hvidløgscroutoner (OBS! Æg medfølger ikke)
Server en let middag i disse sommertider, og sæt en kulinarisk cæsarsalat i en vegetarisk version på spisebordet i aften. På 20 minutter blander du grøntsager sammen, som du lader omfavnes af en lækker, klassisk cæsardressing lavet af hård ost, sennep og mayo. Salaten gøres mættende med sprøde hjemmelavede hvidløgscroutoner, sprøde ovnstegte kikærter og spejlæg. Super lækkert og ukompliceret!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
1 pakke
Kikærter
1 stk
Agurk
250 g
Cherrytomater
1 stk
Salat
20 g
Finrevet ost
12 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 5)
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Bræk brød i mindre små stykker. Skyl kikærter under koldt vand* i en si.

Fordel brød og kikærter på en bageplade med bagepapir. Tilsæt hvidløg, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil sprød.

Læg forsigtigt æg* [2 stk | 4 stk] i gryden med kogende vand* med en ske, og kog i 7-9 min. Overfør til en skål med koldt vand*, og lad køle af. Pil, og del i to.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Spejl æg* i 3-4 min. Krydr med salt* og peber*.

Bland sennep [1/2 pakke, 2P], mayonnaise, vand* [1 spsk | 2 spsk], halvdelen af revet ost, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber* i en stor skål. Tilsæt hjertesalat, agurk og cherrytomater, og vend sammen. TIP: Vent med at vende sammen indtil lige før servering, så salaten forbliver helt sprød.

Anret salat i dybe tallerkener. Top med brødcroutoner, kikærter og æg. Drys med resterende revet ost.