HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Rødbedesalat
topBanner
Varm rødbedesalat

Varm rødbedesalat

med quinoa, græsk salatost & slikærter (OBS! Æg medfølger ikke)

Her får du en opskrift, som giver dig et festfyrværkeri af smage og farver. Den varme rødbedesalat indeholder nemlig mange spændende ingredienser som quinoa, græsk salatost, slikærter, spinat og valnødder. Hvis der skulle blive rester tilovers, smager salaten også supergodt kold dagen efter, i madpakken, eller bare til frokost hjemme.

Tags:VegetariskHurtig
Allergener:mælksennepnødderselleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 g

Honning

6 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

1 stk

Sennep

(Indeholdersennep)

20 g

Avocado

4 g

Valnødder

(IndeholdernødderKan indeholdejordnødder, sesam)

2 stk

Quinoa

1 stk

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

60 g

Rødbede

75 g

Citron, økologisk

1 pose

Spinat

2 stk

Slikærter

1 spsk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Æg* (trin 3)

Olivenolie* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1878.3336 kJ
Kalorier (kcal)448.9325 kcal
Fedt29.3657 g
Mættet fedt5.6 g
Kulhydrat21.6848 g
Sukker18.6 g
Protein13.271 g
Salt1.3 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødbede i tynde skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-17 min, eller indtil møre.

2

Bring en lille gryde med vand* og grøntsagsbouillon i kog. Tilsæt quinoa, og bring i kog. Skru ned til middelvarme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil frøene er dobbelt så store. Tag gryden af varmen. Hæld vand fra gennem en si, og kom quinoa tilbage i gryden. Dæk til med låg, og stil til side. 

Skyl spinat, og hak groft.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg valnødder i 2-3 min, og overfør til en stor skål. 

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Spejl æg* [2 stk | 4 stk] i 4-5 min, eller indtil hviden er stivnet og blommen stadig er mest flydende.

4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Halver slikærter [1/2 pose, 2P] på langs. 

Skær citron i både. Hak persille groft. Bland olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], citronsaft [2 tsk | 4 tsk], honning [1/2 pakke, 2P] og sennep [1/2 pakke, 2P] i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

5

Bland quinoa, spinat, slikærter, halvdelen af salatost og halvdelen af sennepsdressing i en stor skål.

6

Anret quinoasalat, rødbede og avocado i dybe tallerkener.Top med spejlæg. Drys med valnødder, persille og resterende salatost. Server med resterende sennepsdressing og citronbåde.