Skip to main content
Shakshuka

Shakshuka

med salatost & persille (OBS! Æg medfølger ikke)

4.1
(121)

Sigt mod spidsen af ​​Nordafrika med vores glødende Shakshuka, der tænder en flamme for tunesisk køkken i dit hjerte. I rettens øje hersker et stegt æg, der sammen med frisk persille får dig til at se god mad fra et helt nyt perspektiv.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Saha-Ras

100 g

Græsk salatost

25 g

Ketchup

1 stk

Baguette

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)

1 stk

Peberfrugt

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

2 g

Spidskommen, stødt

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Peberfrugt

1 g

Chiliflager

1 stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 2)

2 stk

Æg (trin 3)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

1 dl

Vand (trin 2)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)494.7 kcal
Energi (kJ)2069.8 kJ
Fedt14.7 g
Mættet fedt6.1 g
Kulhydrat67.9 g
Sukker32.3 g
Kostfibre15.8 g
Protein18.2 g
Kolesterol0.2 mg
Salt4.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak rødløg og hvidløg fint. Skær peberfrugter i 1 cm tern. Hak persille fint.

Lav shakshuka
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg og peberfrugt i 5-6 min. Tilsæt hvidløg, Saha-Ras, spidskommen og et nip chiliflager, og steg i 1 min. Tilsæt hakkede tomater, ketchup, vand* [1 dl | 2 dl], grøntsagsbouillon, halvdelen af persille og en klat smør* [1 spsk | 2 spsk], og lad simre i 6-8 min. Tilsæt sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og smag til med salt* og peber*.

Tilsæt æg
3

Lav små fordybninger (til æggene) i shakshukaen med en ske. Slå æg* [2 stk | 4 stk] ud i fordybningerne.  Dæk panden til med sølvpapir, og lad simre i 7-10 min, eller indtil æggehviden er hvid og æggeblommen er let stivnet.

Varm brød
4

Halver brød, og skær over på langs. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt*. Bag i ovnen i 4-5 min.

Tilsæt salatost
5

Smuldr salatost ud over shakshukaen. Drys med resterende persille.

Server
6

Anret shakshuka på tallerkener. Server med brød.