HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVarm Kikærtesalat
topBanner
Varm kikærtesalat

Varm kikærtesalat

med hvidløgscroutoner og spejlet æg (OBS! Æg medfølger ikke)

Server en let middag, og sæt en kulinarisk cæsarsalat i en vegetarisk version på spisebordet i aften. På 20 minutter blander du grøntsager sammen, som du lader omfavnes af en lækker, klassisk cæsardressing lavet af hård revet ost, sennep og mayo. Salaten gøres mættende med sprøde hjemmelavede hvidløgscroutoner, sprøde ovnstegte kikærter og spejlæg. Super lækkert og ukompliceret!

Tags:VegetariskHurtigUnder 650 kcal
Allergener:glutenmælkægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

1 pakke

Kikærter

1 stk

Agurk

250 g

Cherrytomater

1 stk

Hjertesalat

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

12 g

Sennep

(Indeholdersennep)

50 g

Mayonnaise

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 stk

Æg* (trin 3)

1 spsk

Vand* (trin 5)

½ spsk

Olivenolie* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2610.5649 kJ
Kalorier (kcal)623.9401 kcal
Fedt34.3395 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat52.5302 g
Sukker10.6 g
Protein23.3825 g
Salt2 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Bræk brød i mindre små stykker. Skyl kikærter under koldt vand* i en si.

2

Fordel brød og kikærter på en bageplade med bagepapir. Tilsæt hvidløg, olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil sprøde.

3

Læg forsigtigt æg* [2 stk | 4 stk] i gryden med kogende vand* med en ske, og kog i 7-9 min. Overfør til en skål med koldt vand*, og lad køle af. Pil æg, og del i to. TIP: Kog et par minutter mindre, hvis du foretrækker æggene blødkogt.

4

Hak agurk groft. Del cherrytomater i to. Hak hjertesalat groft.

5

Bland sennep, mayonnaise, vand* [1 spsk | 2 spsk], halvdelen af finrevet ost, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en stor skål. Tilsæt hjertesalat, agurk og cherrytomater, og vend sammen lige inden servering.

6

Anret salat i dybe tallerkener. Top med brødcroutoner, kikærter og æg. Drys med resterende finrevet ost.