Skip to main content
Thaiinspireret tunfiskekager
Thaiinspireret tunfiskekager

Thaiinspireret tunfiskekager

med gulerod-agurkesalat og peanuts

Smag på Thailand med denne friske og farverige ret! Vores tunfiskekager med koriander serveres med jasminris og en sprød gulerods-agurkesalat, og toppes med saltede peanuts og mynte. Denne aftensmad er enkel og hurtig at tilberede, og byder på en perfekt kombination af friske ingredienser og smagfulde kombinationer.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Jordnødder

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

320 g

Tunfisk i vand

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)

4 g

Ga-Laksa

1 stk

Gulerod

80 g

Sød chilisauce

20 g

Sriracha

150 g

Jasminris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 stk

Æg til fiskefrikadeller

2 spsk

Mel til fiskefrikadeller

¼ tsk

Salt til fiskefrikadeller

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3073 kJ
Kalorier (kcal)734 kcal
Fedt17.3 g
Mættet fedt3 g
Kulhydrat107.1 g
Sukker30.1 g
Kostfibre6 g
Protein39.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.4 g
Calcium12.8 mg
Iron0.2 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered fiskekager
2

Imens, hæld væde fra fisk.

Riv rødløg groft.

Hak mynte og koriander fint.

Bland fisk, rødløg, koriander, æg, Ga-Laksa, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til fiskekager (3 pr. person).

Steg fiskekager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fiskekager i 8-10 min, eller indtil brunede og gennemvarme. Sænk til middel varme, når fiskekagerne er brunede.

Bland salat
4

Imens, skræl agurk og gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke af guleroden fint.

Halver lime.

Bland gulerod, agurk, et skvæt limesaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Forbered peanuts
5

Knus peanuts (i pakken) med en kagerulle eller kødhammer.

Bland sød chilisauce og sriracha i en lille skål.

TIP: Undlad srirachaen, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris, fiskekager og salat på tallerkener.

Top med mynte og peanuts.

Server med sød chilisauce.