Smag på Thailand med denne friske og farverige ret! Vores tunfiskekager med koriander serveres med jasminris og en sprød gulerods-agurkesalat, og toppes med saltede peanuts og mynte. Denne aftensmad er enkel og hurtig at tilberede, og byder på en perfekt kombination af friske ingredienser og smagfulde kombinationer.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
320 g
Tunfisk i vand
(Indeholder Fisk)
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
4 g
Ga-Laksa
1 stk
Gulerod
80 g
Sød chilisauce
20 g
Sriracha
150 g
Jasminris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 stk
Æg til fiskefrikadeller
2 spsk
Mel til fiskefrikadeller
¼ tsk
Salt til fiskefrikadeller
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hæld væde fra fisk.
Riv rødløg groft.
Hak mynte og koriander fint.
Bland fisk, rødløg, koriander, æg, Ga-Laksa, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til fiskekager (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fiskekager i 8-10 min, eller indtil brunede og gennemvarme. Sænk til middel varme, når fiskekagerne er brunede.
Imens, skræl agurk og gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke af guleroden fint.
Halver lime.
Bland gulerod, agurk, et skvæt limesaft, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Knus peanuts (i pakken) med en kagerulle eller kødhammer.
Bland sød chilisauce og sriracha i en lille skål.
TIP: Undlad srirachaen, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris, fiskekager og salat på tallerkener.
Top med mynte og peanuts.
Server med sød chilisauce.