Nyd den friske smag af hjemmelavet basilikum-rucolapesto med vores Grov pesto-pasta med citronzucchini. Denne ret er lige så nem at tilberede, som den er lækker at spise, hvilket gør den til en perfekt go-to til enhver lejlighed.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
180 g
Pasta
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
1 stk
Zucchini
40 g
Rucola
1 stk
Basilikum
1 stk
Citron
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)
125 g
Mozzarella
(Indeholder: Mælk)
2 stk
Tomat
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
¼ tsk
Salt til grøntsager
3 spsk
Olie til pesto
1 spsk
Gemt pastavand
¼ tsk
Salt til pesto
½ tsk
Sukker til dressing
1 spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne.
Hak fint, og overfør til en stor skål.
Imens, skær zucchini i 1 cm tern.
Halver citron.
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på høj varme.
Steg zucchini i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt et skvæt citronsaft, og krydr med salt og et nip peber.
Hak basilikum fint.
Skyl rucola.
Bland basilikum, finrevet ost, pastavand, olivenolie, salt og et nip peber i skålen med pinjekerner.
Tilsæt pasta, zucchini og rucola, og vend sammen.
Hæld væde fra mozzarella, og skær i tynde skiver.
Skær tomat i tynde skiver.
Bland balsamico, sukker, olivenolie, salt og et nip peber i en lille skål.
Anret pasta i skåle.
Anret tomat og mozzarella på en tallerken, og dryp med balsamicodressing.