I aften laver vi en fantastisk salat fyldt med spændende ingredienser. Vores fyldige salat indeholder rosmarinbagte rødbede og kartoffel, citronsyltet rødløg med sennep, og frisk pære og rucola. Vi topper den skønne salat med smuldret gedeost, ristede valnødder og sprød bacon.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
20 g
Valnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)
½ stk
Rødløg
2 stk
Rødbede
½ stk
Rosmarin
12 g
Grov sennep
(Indeholder: Sennep)
500 g
Kartofler
125 g
Bacon, skiver
40 g
Rucola
100 g
Gedeost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Pære
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Sukker til dressing
¼ tsk
Salt til dressing
2 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak rosmarin fint.
Skær kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, rosmarin og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, halver citron.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Bland citronsaft, sennep, sukker og salt i en stor skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, når rodfrugterne har 15 min tilbage.
Bag i ovnen i 13-15 min, eller indtil gylden og sprød.
Imens, skyl rucola.
Skær pære i tynde, halve skiver.
Fordel valnødder i et hjørne af bagepladen, når rodfrugterne har 5 min tilbage.
Lad færdige rodfrugter køle en smule af.
Hak valnødder og bacon groft.
Vend rodfrugter, pære og rucola i skålen med rødløg.
Tilsæt olivenolie og salt lige inden servering.
Anret salat i dybe tallerkener.
Drys med smuldret gedeost, valnødder og bacon.