Skip to main content
Lun bacon- og gedeostsalat
Lun bacon- og gedeostsalat

Lun bacon- og gedeostsalat

med ovnbagte rodfrugter og saftig pære

I aften laver vi en fantastisk salat fyldt med spændende ingredienser. Vores fyldige salat indeholder rosmarinbagte rødbede og kartoffel, citronsyltet rødløg med sennep, og frisk pære og rucola. Vi topper den skønne salat med smuldret gedeost, ristede valnødder og sprød bacon.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Nødder
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

20 g

Valnødder

(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)

½ stk

Rødløg

2 stk

Rødbede

½ stk

Rosmarin

12 g

Grov sennep

(Indeholder: Sennep)

500 g

Kartofler

125 g

Bacon, skiver

40 g

Rucola

100 g

Gedeost

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Pære

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Sukker til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

2 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3555 kJ
Kalorier (kcal)850 kcal
Fedt49.6 g
Mættet fedt19.4 g
Kulhydrat73.1 g
Sukker23.2 g
Kostfibre11.3 g
Protein27.4 g
Salt4.6 g
Potassium1178.8 mg
Calcium4.4 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Hak rosmarin fint.

Skær kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, rosmarin og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Sylt rødløg
2

Imens, halver citron.

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland citronsaft, sennep, sukker og salt i en stor skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Bag bacon
3

Fordel bacon på en bageplade med bagepapir, når rodfrugterne har 15 min tilbage.

Bag i ovnen i 13-15 min, eller indtil gylden og sprød.

Forbered frugt og grønt
4

Imens, skyl rucola.

Skær pære i tynde, halve skiver.

Fordel valnødder i et hjørne af bagepladen, når rodfrugterne har 5 min tilbage.

Lav salat
5

Lad færdige rodfrugter køle en smule af.

Hak valnødder og bacon groft.

Vend rodfrugter, pære og rucola i skålen med rødløg.

Tilsæt olivenolie og salt lige inden servering.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener.

Drys med smuldret gedeost, valnødder og bacon.