HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Blomkålskarry
topBanner
Indisk blomkålskarry

Indisk blomkålskarry

med fyldige linser og sød abrikoschutney

De dage hvor solen leger gemmeleg, har vi brug for varmende hyggemad, som vil blive slugt af hele familien. I aften laver vi en skøn blomkålskarry, som serveres med syrlig abrikoschutney og creme fraiche. Blomkålskarryen består af ristet blomkål og gulerod, som bliver kogt sammen med røde linser, kokosmælk, hvidløg og dejlige indiske krydderier.

Tags:Vegetarisk
Allergener:glutensojasellerisennepmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

275 g

Blomkål

200 ml

Kokosmælk

100 g

Røde linser

(Kan indeholdegluten)

8 g

Mild Mahal

1 stk

Løg

1 g

Chiliflager

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Gulerod

1 pose

Koriander

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

150 g

Basmatiris

50 g

Abrikoschutney

(Indeholdersennep)

75 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand* (trin 4)

1 spsk

Smør* (trin 3)

3 dl

Vand* (trin 2)

½ tsk

Salt* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3857.5645 kJ
Kalorier (kcal)921.98 kcal
Fedt38.606 g
Mættet fedt27.7 g
Kulhydrat108.6962 g
Sukker20.3 g
Protein26.5352 g
Salt3.3 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær blomkål i små buketter. Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med halvdelen af Mild Mahal. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil møre.

2

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

3

Hak løg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl linser under koldt vand* i en si. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Steg løg i 4-5 min. Tilsæt hvidløg, resterende Mild Mahal og et nip chiliflager, og steg videre i 1 min. TIP: Undlad chilien, hvis ikke alle er til stærk mad.

4

Tilsæt linser, kokosmælk, vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Skru ned for varmen, og lad simre under låg i 10 min. Fjern låget, og lad simre i yderligere 5-6 min, eller indtil linserne er møre.

5

Bland bagte grøntsager og sojasauce [1/2 pakke, 2P] med de færdigkogte linser, og smag til med salt* og peber*. Hak koriander groft.

6

Anret ris og blomkålskarry med linser i dybe tallerkener. Drys med koriander. Top med aprikoschutney og creme fraiche [1/2 pakke, 2P].