Skip to main content
Sprøde fiskekager og grøn salat
Sprøde fiskekager og grøn salat

Sprøde fiskekager og grøn salat

med cremet dilddip inspireret af Bulbasaur

Hjemmelavede fiskefrikadeller er altså bare noget helt særligt. Disse laves med frisk torsk og er luftige, bløde og krydrede med citronpeber. Den hjemmehakkede kuller blandes desuden med æg, rasp og mel og formes til frikadeller, som steges gyldenbrune, mens rodfrugter bages i ovnen. Server retten med en grøn salat med radiser og en cremet dip med dild og hvidløg.

Tags:
Spis mig først
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Æg
Sennep
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Hvidløgsfed

100 g

Romainesalat

250 g

Torsk

(Indeholder: Fisk)

2 stk

Gulerod

2 stk

Rødbede

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

125 g

Radiser

1 stk

Dild

1 stk

Pastinak

2 g

Citronpeber

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

1 stk

Æg til fiskefrikadeller

½ tsk

Salt til fiskefrikadeller

1 spsk

Mel til fiskefrikadeller

1 spsk

Smør til stegning

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2657 kJ
Kalorier (kcal)635 kcal
Fedt30.9 g
Mættet fedt9.6 g
Kulhydrat49.1 g
Sukker24.7 g
Protein35 g
Salt4.5 g

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær gulerod, pastinak og rødbede (uskrællede) til 2 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber. 

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

Lav fiskefars
2

Hak fisk på et andet skærebræt.

Bland fisk, æg, rasp, citronpeber, salt og hvedemel i en mellemstor skål, og stil i køleskabet.

TIP: Jo finere fisken hakkes, jo bedre.

Forbered salat
3

Skær radiser i tynde skiver.

Skær roden af salat, og skil bladene ad. Hak groft.

Hak dild fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Kom salat og radiser i en stor skål.

Steg fiskekager
4

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til 3-4 cm tykke kager (3 pr. person).

Steg fiskekager i 4-5 min, eller indtil de er gyldne og gennemstegte.

TIP: Vend ikke frikadellerne for meget på panden, da de let går i stykker.

Lav dip
5

Imens, bland yoghurt, mayonnaise, dild, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Tilsæt olivenolie og salt til skålen med salat, og vend sammen.

Server
6

Anret fiskekager, rodfrugter og salat på tallerkener.

Server med dilddip.