Skip to main content
Yakiniku-steak og sojastegte kartofler

Yakiniku-steak og sojastegte kartofler

med grøntsager og agurke-spidskålsslaw

Yakiniku er en japansk madlavningsteknik, hvor man steger eller griller små stykker oksekød. Kødet er ofte marineret eller serveret med en dipsauce, og retten serveres med diverse tilbehør. I dag steger vi vores rumpsteak til perfektion, og serverer den i tynde skiver med smørstegte sojakartofler, diverse stegte grøntsager, agurke-spidskålsslaw og en sesam-sojasauce.

Tags:
Proteinrig
Mere grønt
Allergener:
Sesam
Soja
Hvede
Gluten

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

300 g

Rumpsteak

150 g

Portobello

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Forårsløg

10 ml

Sesamolie

(Indeholder: Sesam)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

40 ml

Sojasauce

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

75 g

Spidskål, skåret

500 g

Kartofler

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Sesam, Soja, Hvede, Gluten)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til kartofler

½ tsk

Sukker til sauce

Energi (kJ)2998 kJ
Kalorier (kcal)717 kcal
Fedt35.1 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat60.9 g
Sukker15.8 g
Kostfibre8.4 g
Protein42.3 g
Salt4.9 g
Potassium799.4 mg
Calcium41.6 mg
Iron1.4 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Forbered grøntsager
2

Imens, halver forårsløg på langs, og skær i 3 stykker.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær svampe i tynde skiver.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Bland halvdelen af sojasauce og sesamfrø i en lille skål.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt, svampe og forårsløg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hvidløg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende. Overfør til en skål, og dæk til med låg.

Imens, skær agurk i 1 cm stave. 

Bland agurk, spidskål og asiatisk mayonnaise i en mellemstor skål.

Steg kartofler
4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg kartofler, resterende sojasauce, sesamolie, smør og sukker i 4-5 min, eller indtil væsken er kogt ind og kartoflerne er karamelliserede.

VIGTIGT: Denne opskrift bruger halvdelen af mængden af nogle ingredienser - tjek ingredienslisten!

Steg bøffer
5

Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme. 

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. 

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Skær i tynde skiver.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Server
6

Anret bøffer, kartofler, grøntsager og agurke-spidskålsslaw på tallerkener.

Server med sesam-sojasauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image