Yakiniku er en japansk madlavningsteknik, hvor man steger eller griller små stykker oksekød. Kødet er ofte marineret eller serveret med en dipsauce, og retten serveres med diverse tilbehør. I dag steger vi vores rumpsteak til perfektion, og serverer den i tynde skiver med smørstegte sojakartofler, diverse stegte grøntsager, agurke-spidskålsslaw og en sesam-sojasauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
150 g
Portobello
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Forårsløg
10 ml
Sesamolie
(Indeholder: Sesam)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
50 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Agurk
75 g
Spidskål, skåret
500 g
Kartofler
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til kartofler
½ tsk
Sukker til sauce
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Imens, halver forårsløg på langs, og skær i 3 stykker.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær svampe i tynde skiver.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Bland halvdelen af sojasauce og sesamfrø i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt, svampe og forårsløg i 4-5 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende. Overfør til en skål, og dæk til med låg.
Imens, skær agurk i 1 cm stave.
Bland agurk, spidskål og asiatisk mayonnaise i en mellemstor skål.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kartofler, resterende sojasauce, sesamolie, smør og sukker i 4-5 min, eller indtil væsken er kogt ind og kartoflerne er karamelliserede.
VIGTIGT: Denne opskrift bruger halvdelen af mængden af nogle ingredienser - tjek ingredienslisten!
Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
Skær i tynde skiver.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Anret bøffer, kartofler, grøntsager og agurke-spidskålsslaw på tallerkener.
Server med sesam-sojasauce.