Skip to main content
Yakiniku-steak og sojastegte kartofler
Yakiniku-steak og sojastegte kartofler

Yakiniku-steak og sojastegte kartofler

med grøntsager og agurke-spidskålsslaw

Yakiniku er en japansk madlavningsteknik, hvor man steger eller griller små stykker oksekød. Kødet er ofte marineret eller serveret med en dipsauce, og retten serveres med diverse tilbehør. I dag steger vi vores rumpsteak til perfektion, og serverer den i tynde skiver med smørstegte sojakartofler, diverse stegte grøntsager, agurke-spidskålsslaw og en sesam-sojasauce.

Tags:
Mere grønt
Allergener:
Sesam
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpsteak

150 g

Portobello

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Forårsløg

10 ml

Sesamolie

(Indeholder: Sesam)

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

50 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Agurk

75 g

Spidskål, skåret

500 g

Kartofler

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til kartofler

½ tsk

Sukker til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3050 kJ
Kalorier (kcal)729 kcal
Fedt35 g
Mættet fedt8.1 g
Kulhydrat63.7 g
Sukker17.2 g
Protein42.7 g
Salt6.2 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. 

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Forbered grøntsager
2

Imens, halver forårsløg på langs, og skær i 3 stykker.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær svampe i tynde skiver.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Bland halvdelen af sojasauce og sesamfrø i en lille skål.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt, svampe og forårsløg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt hvidløg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende. Overfør til en skål, og dæk til med låg.

Imens, skær agurk i 1 cm stave. 

Bland agurk, spidskål og asiatisk mayonnaise i en mellemstor skål.

Steg kartofler
4

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg kartofler, resterende sojasauce, sesamolie, smør og sukker i 4-5 min, eller indtil væsken er kogt ind og kartoflerne er karamelliserede.

VIGTIGT: Denne opskrift bruger halvdelen af mængden af nogle ingredienser - tjek ingredienslisten!

Steg bøffer
5

Opvarm en smule olivenolie i en anden stegepande på middelhøj varme. 

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. 

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

Skær i tynde skiver.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Server
6

Anret bøffer, kartofler, grøntsager og agurke-spidskålsslaw på tallerkener.

Server med sesam-sojasauce.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image