Skip to main content
Honning- og sojamarineret kylling
Honning- og sojamarineret kylling

Honning- og sojamarineret kylling

med peanutsalat og sprøde fritter

I aften marinerer vi kylling i en spændende marinade med hvidløg, sojasauce, honning, sesamfrø, og så steger vi den gylden og sprød. Samtidigt laver vi sprøde fritter, og en crunchy peanutsalat med agurk, rødkål og asiatisk dressing. Vi serverer herlighederne med spicy chili og cremet aioli.

Tags:
Mælkefri
Hurtig
Stærk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Jordnødder
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

300 g

Kyllingebryststrimler

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Nødder, Sesam)

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

75 g

Rødkål, skåret

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)3317 kJ
Kalorier (kcal)793 kcal
Fedt39.2 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat64.3 g
Sukker19.3 g
Kostfibre5.3 g
Protein46.1 g
Salt3.4 g
Potassium1150 mg
Iron0.1 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Mariner kylling
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, sojasauce, honning, sesamfrø og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.

Vend kylling i skålen.

Forbered råvarer
3

Skær agurk i 1/2 cm halve skiver.

Hak peanuts groft.

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og snit fint.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling og marinade i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

 TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav peanutsalat
5

Imens, bland agurk, peanuts, rødkål, asiatisk dressing, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk], salt og peber i en stor skål.

TIP: Server eventuelt dressingen ved siden af.

Server
6

Anret kylling og fritter på tallerkener.

Top kylling med marinade fra panden.

Top salat med chili.

Server med peanutsalat og aioli.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image