I aften marinerer vi kylling i en spændende marinade med hvidløg, sojasauce, honning, sesamfrø, og så steger vi den gylden og sprød. Samtidigt laver vi sprøde fritter, og en crunchy peanutsalat med agurk, rødkål og asiatisk dressing. Vi serverer herlighederne med spicy chili og cremet aioli.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
300 g
Kyllingebryststrimler
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
25 g
Honning
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Nødder, Sesam)
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
75 g
Rødkål, skåret
1 stk
Agurk
½ stk
Rød chili
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sesam)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Sukker (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, sojasauce, honning, sesamfrø og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.
Vend kylling i skålen.
Skær agurk i 1/2 cm halve skiver.
Hak peanuts groft.
Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og snit fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling og marinade i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland agurk, peanuts, rødkål, asiatisk dressing, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk], salt og peber i en stor skål.
TIP: Server eventuelt dressingen ved siden af.
Anret kylling og fritter på tallerkener.
Top kylling med marinade fra panden.
Top salat med chili.
Server med peanutsalat og aioli.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.