Honning- og sojamarineret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honning- og sojamarineret kylling

Honning- og sojamarineret kylling

med peanutsalat og sprøde fritter

I aften marinerer vi kylling i en spændende marinade med hvidløg, sojasauce, honning, sesamfrø, og så steger vi den gylden og sprød. Samtidigt laver vi sprøde fritter, og en crunchy peanutsalat med agurk, rødkål og asiatisk dressing. Vi serverer herlighederne med spicy chili og cremet aioli.

Tags:
Mælkefri
Hurtig
Stærk
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sesam
Jordnødder
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

300 g

Kyllingebryststrimler

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

75 g

Rødkål, skåret

1 stk

Agurk

½ stk

Rød chili

20 g

Asiatisk dressing

(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Sukker (trin 5)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3317 kJ
Kalorier (kcal)793 kcal
Fedt39.2 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat64.3 g
Sukker19.3 g
Protein46.1 g
Salt3.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
 
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Mariner kylling
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Bland hvidløg, sojasauce, honning, sesamfrø og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor skål.

Vend kylling i skålen.

Forbered råvarer
3

Skær agurk i 1/2 cm halve skiver.

Hak peanuts groft.

Flæk chili [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og snit fint.

Steg kylling
4

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling og marinade i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

 TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav peanutsalat
5

Imens, bland agurk, peanuts, rødkål, asiatisk dressing, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], sukker [1/4 tsk I 1/2 tsk], salt og peber i en stor skål.

TIP: Server eventuelt dressingen ved siden af.

Server
6

Anret kylling og fritter på tallerkener.

Top kylling med marinade fra panden.

Top salat med chili.

Server med peanutsalat og aioli.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image