Vores Ostetoppede ratatouillegratin bringer de solrige middelhavssmage hjem i dit køkken. Nyd aubergine, zucchini og orzopasta i en aromatisk tomatsauce, gratineret med finrevet ost. Denne ret er let, frisk og perfekt til enhver lejlighed.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
180 g
Orzo
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja, Æg, Lupin)
1 stk
Zucchini
1 stk
Aubergine
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Souvlaki-krydderi
½ pakke
Hakkede tomater
50 g
Cheddar-/goudablanding, revet
(Indeholder Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
60 g
Blandet salat
½ spsk
Olie til stegning
2.5 dl
Gemt pastavand
½ tsk
Sukker til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, skær aubergine i 1 cm tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg, aubergine, zucchini og et nip salt i 6-7 min, eller indtil bløde.
Imens, skyl salat.
Tilsæt hvidløg og souvlaki-krydderi, og svits i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, pastavand, sukker og et nip salt og peber, og lad simre i 2-3 min. Mos grøntsagerne let med en kartoffelmoser.
Tilsæt færdigkogt orzo og cheddar-/goudablanding, og vend sammen.
Overfør til et ildfast fad, og top med finrevet ost.
Bag i 5-6 min, eller indtil osten er smeltet og gylden.
Anret gratin og salat på tallerkener.
TIP: Tilføj eventuelt en smule olivenolie til salaten.