Skip to main content
Græsk kylling

Græsk kylling

med citronbagte kartofler og rørt tzatziki

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Hvedefri
Børnevenlig
Proteinrig
Allergener:
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron, økologisk

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

1 stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

Næringsindhold

Energi (kJ)2106 kJ
Kalorier (kcal)503 kcal
Fedt8.7 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat58.4 g
Sukker15.3 g
Kostfibre6.9 g
Protein44.9 g
Salt1.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Skær kartofler i både
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i både. Skær citron i både. Skær rødløg i både (gem 1-2 både til trin 5). Riv agurk fint, og krydr med et nip salt*.

Bag kartofler
2

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie* og citronsaft [1 spsk | 2 spsk ]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min.

Bland tzatziki
3

Riv hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Pres væde fra agurk. Bland agurk, yoghurt og hvidløg i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Tilbered kylling
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*. Brun i 2 min på hver side, og overfør til en bageplade med bagepapir. Fordel rødløg på samme bageplade. Bag i ovnen i 10-12 min.TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Hak resterende rødløg fint. Hak tomat groft. Hak persille groft. Bland rødløg, tomat, persille (gem lidt til anretning), balsamico og en smule olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål.

Server
6

Anret kylling, kartofler, tomatsalat og tzatziki på tallerkener. Top med resterende persille.