Skip to main content
Aromatisk thailandsk linsegryderet
Aromatisk thailandsk linsegryderet

Aromatisk thailandsk linsegryderet

med frisk agurk og cashewnødder

I dag drømmer vi os væk til Thailand, og laver en fantastisk gryderet fyldt med spændende ingredienser. Vores gryderet indeholder spidskommen, karrypasta, kartofler, kokosmælk, linser, tahini, sojasauce, spinat og citron. Vi topper den med knasende cashewnødder, og frisk agurk, thaibasilikum og chili.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Comfort Food
Allergener:
Nøtter
Sesam
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Citron

½ stk

Rød chili

1 stk

Thaibasilikum

195 g

Grønne linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

40 g

Grøn karrypasta

20 g

Cashewnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Gluten, Byg, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

25 g

Tahini

(Indeholder: Sesam)

1 stk

Agurk

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

500 g

Kartofler

2 g

Spidskommen, stødt

1 stk

Løg

180 ml

Kokosmælk

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til stegning

2 dl

Vand til gryderet

¼ tsk

Sukker til gryderet

Næringsindhold

Energi (kJ)2762 kJ
Kalorier (kcal)660 kcal
Fedt33.1 g
Mættet fedt16.4 g
Kulhydrat72.6 g
Sukker11.4 g
Kostfibre12.4 g
Protein18.4 g
Salt5.5 g
Potassium1207.6 mg
Calcium22.2 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Hak løg fint.

Skær kartofler i 1 cm tern.

Hæld væde fra linser.

Halver citron.

Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg løg
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 3-4 min, eller indtil bløde.

Lav gryderet
3

Tilsæt spidskommen og karrypasta til stegepanden, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt kartofler, vand og kokosmælk, og bring i kog.

Kog under låg på middellav varme i 18-20 min, eller indtil kartoflerne er møre.

Forbered råvarer
4

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist cashewnødder i 3-4 min, eller indtil sprøde, og overfør til en lille skål.

Skyl spinat.

Skær agurk i tynde stave.

Krydr gryderet
5

Tilsæt tahini, sojasauce og linser til panden med gryderet, og lad simre i 2-3 min.

Tag panden af varmen.

Tilsæt spinat, og vend indtil den er faldet sammen.

Tilsæt citronsaft, sukker og et nip salt og peber.

Server
6

Anret gryderet i dybe tallerkner.

Top med agurk, cashewnødder, chili og thaibasilikum.