Skip to main content
Åben kødbollesandwich

Åben kødbollesandwich

med ovnstegte kartofler og gulerodssalat

I aften går den kulinariske rejse til USA og vi frister med en spændende opskrift på kødbollesandwich. Vi bygger vores sandwich med kødboller, tomatsauce, revet ost og persille, og serverer den med sprøde kartoffelbåde og gulerodssalat med persille.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Middelhavsdrøm

1 pose

Bredbladet persille

½ pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Baguette

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

2 stk

Gulerod

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

½ dl

Vand (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)761 kcal
Energi (kJ)3182 kJ
Fedt32.4 g
Mættet fedt9.8 g
Kulhydrat77.4 g
Sukker19.4 g
Kostfibre10.4 g
Protein41.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Ovnsteg kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber, og vend sammen.

Steg i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Steg kødboller
2

Bland hakket svinekød-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], halvdelen af Middelhavsdrøm og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til kødboller (3 pr. person).

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 8-10 min, eller indtil de er næsten gennemstegt og har fået stegeskorpe, og overfør til en tallerken.

Lav gulerodssalat
3

Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og persille fint (gem nogle blade til anretning).

Skræl gulerod til lange, tynde bånd. 

Bland gulerod, halvdelen af persille, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål.

Lav sauce
4

Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middel varme. Steg rødløg i 1-2 min. Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og resterende Hvide Løjer & Urter, Middelhavsdrøm, og persille, og rør rundt. 

Tilsæt kødboller, og vend sammen med sauce. Sænk til lav varme, og lad simre i 7-8 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegt. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.

Varm brød
5

Halver brød på langs.

Top kartofler med halvdelen af finrevet ost, når de har 6 min tilbage i ovnen.

Varm brød i ovnen i 5-6 min, eller indtil gennemvarme og let ristet.   

Server
6

Anret brød på tallerkener.

Top med kødboller og sauce fra stegepanden.

Drys med resterende finrevet ost og persille.

Server med kartofler og gulerodssalat.