I aften går den kulinariske rejse til USA og vi frister med en spændende opskrift på kødbollesandwich. Vi bygger vores sandwich med kødboller, tomatsauce, revet ost og persille, og serverer den med sprøde kartoffelbåde og gulerodssalat med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Kartofler
250 g
Hakket svine-/kalvekød
4 g
Middelhavsdrøm
1 pose
Bredbladet persille
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Baguette
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
2 stk
Gulerod
½ stk
Rødløg
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 4)
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af Hvide Løjer & Urter og et nip salt og peber, og vend sammen.
Steg i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Bland hakket svinekød-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], halvdelen af Middelhavsdrøm og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (3 pr. person).
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 8-10 min, eller indtil de er næsten gennemstegt og har fået stegeskorpe, og overfør til en tallerken.
Hak rødløg [1/2 stk, 2P] og persille fint (gem nogle blade til anretning).
Skræl gulerod til lange, tynde bånd.
Bland gulerod, halvdelen af persille, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middel varme. Steg rødløg i 1-2 min. Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og resterende Hvide Løjer & Urter, Middelhavsdrøm, og persille, og rør rundt.
Tilsæt kødboller, og vend sammen med sauce. Sænk til lav varme, og lad simre i 7-8 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegt.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.
Halver brød på langs.
Top kartofler med halvdelen af finrevet ost, når de har 6 min tilbage i ovnen.
Varm brød i ovnen i 5-6 min, eller indtil gennemvarme og let ristet.
Anret brød på tallerkener.
Top med kødboller og sauce fra stegepanden.
Drys med resterende finrevet ost og persille.
Server med kartofler og gulerodssalat.