Skip to main content
Vietnamesisk kyllingebowl

Vietnamesisk kyllingebowl

med hvidløgsris og srirachamayonnaise

Er du sulten og vil have mad på bordet i en fart, men uden at gå på kompromis med smag og udseende? Det hjælper vi gerne med, med denne enkle, men yderst tiltalende vietnamesiske kyllingebowl. Vi steger kylling, grøntsager og Asiatisk woksauce. Vi bygger vores bowl med hvidløgskogte ris, kylling, grøntsager og syltet agurk. Vi topper med srirachamayonnaise, mynte og koriander, og så er maden klar.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Sesam
Soja
Hvede
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Indeholder: Æg, Sennep)

150 g

Jasminris

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Agurk

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

1 stk

Hvidløgsfed

280 g

Kyllingebryst

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

50 g

Vegansk srirachamayonnaise

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ tsk

Sukker til syltning

1 spsk

Vand til syltning

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

Næringsindhold

Energi (kJ)3266 kJ
Kalorier (kcal)781 kcal
Fedt28.8 g
Mættet fedt4.9 g
Kulhydrat86.8 g
Sukker21.2 g
Kostfibre5.4 g
Protein42.5 g
Salt4.5 g
Potassium57.6 mg
Calcium21.6 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog hvidløgsris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt agurk
2

Imens, skær agurk og gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.

Vend agurk i skålen, og stil til side.

Hæld væde fra inden servering.

Steg gulerod og løg
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg gulerod og løg med Ginger-Ninja og et nip salt i 3-4 min, eller indtil bløde.

Overfør til en skål, og dæk til med låg.

Steg kylling
4

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Opvarm en smule olivenolie samme stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Tilsæt woksauce
5

Tag panden af varmen.

Tilsæt Asiatisk woksauce, og vend sammen.

Server
6

Anret ris, grøntsager, kylling og agurk i dybe tallerkener.

Top med resterende sauce fra stegepanden.

Drys med mynte og koriander.

Server med srirachamayonnaise.