Er du sulten og vil have mad på bordet i en fart, men uden at gå på kompromis med smag og udseende? Det hjælper vi gerne med, med denne enkle, men yderst tiltalende vietnamesiske kyllingebowl. Vi steger kylling, grøntsager og Asiatisk woksauce. Vi bygger vores bowl med hvidløgskogte ris, kylling, grøntsager og syltet agurk. Vi topper med srirachamayonnaise, mynte og koriander, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder: Æg, Sennep)
150 g
Jasminris
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Agurk
75 g
Asiatisk woksauce
(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder: Sulfitter)
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, skær agurk og gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Bland hvidvinseddike, sukker, vand og et nip salt i en lille skål.
Vend agurk i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg gulerod og løg med Ginger-Ninja og et nip salt i 3-4 min, eller indtil bløde.
Overfør til en skål, og dæk til med låg.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Opvarm en smule olivenolie samme stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 3 min på hver side, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Tag panden af varmen.
Tilsæt Asiatisk woksauce, og vend sammen.
Anret ris, grøntsager, kylling og agurk i dybe tallerkener.
Top med resterende sauce fra stegepanden.
Drys med mynte og koriander.
Server med srirachamayonnaise.