Skip to main content
TexMex-cheeseburger
TexMex-cheeseburger

TexMex-cheeseburger

med tortillachips og avocado-majssalat

Dette mexicanskinspirerede måltid er indbegrebet af summende krydderier og livlige ingredienser! Vores TexMex-cheeseburger giver dig en fiesta af smag, med en ostetoppet bøf, korianderdressing, hjemmelavet enchiladasauce til tortillachips og en spicy avocado-kålsalat med stegte majs og jalapeño.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

225 g

Hakket oksekød

10 g

Tex-Mex

50 g

Cheddar-/goudablanding, revet

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Koriander

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Jalapeno

1 stk

Majs

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Avocado

1 stk

Lime

195 g

Tomatpassata

150 g

Tortillachips

(Kan indeholde spor af: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)6334 kJ
Kalorier (kcal)1514 kcal
Fedt85.9 g
Mættet fedt26.1 g
Kulhydrat122.8 g
Sukker17.6 g
Kostfibre12.8 g
Protein51.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt8.2 g
Potassium383.8 mg
Calcium9.4 mg
Iron2.6 mg

Fremgangsmåde

Lav enchiladasauce
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits halvdelen af Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt tomatpassata og salt, rør sammen, og fjern fra varmen.

Steg majs
2

Hæld væde fra majs.

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. 

Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Overfør til en stor skål.

Hak koriander fint.

Bland koriander, mayonnaise og fraiche i en lille skål.

Steg bøffer
3

Bland hakket oksekød, æg, rasp, resterende Tex-Mex og salt i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

Top med cheddar, og lad smelte.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav avocado-majssalat
4

Imens, flæk jalapeño, fjern kerner, og hak fint. 

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.

Halver lime.

Bland spidskål, jalapeño, avocado, et skvæt limesaft og salt i skålen med majs.

TIP: Undlad jalapeñoen, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Varm boller
5

Del boller på midten.

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.

Server
6

Top boller med bøffer, korianderdressing og avocado-majssalat.

Server med tortillachips, enchiladasauce, resterende korianderdressing og resterende avocado-majssalat.