Skip to main content
TexMex-cheeseburger
TexMex-cheeseburger

TexMex-cheeseburger

med tortillachips og avocado-majssalat

Dette mexicanskinspirerede måltid er indbegrebet af summende krydderier og livlige ingredienser! Vores TexMex-cheeseburger giver dig en fiesta af smag, med en ostetoppet bøf, korianderdressing, hjemmelavet enchiladasauce til tortillachips og en spicy avocado-kålsalat med stegte majs og jalapeño.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

225 g

Hakket oksekød

10 g

Tex-Mex

50 g

Cheddar-/goudablanding, revet

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Koriander

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Chili

1 stk

Majs

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Avocado

1 stk

Citrusfrugt

195 g

Hakkede tomater

150 g

Tortillachips

(Kan indeholde spor af: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)6396 kJ
Kalorier (kcal)1529 kcal
Fedt88.2 g
Mættet fedt24.9 g
Kulhydrat126.6 g
Sukker21.2 g
Kostfibre15.1 g
Protein50.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt8.2 g
Potassium701 mg
Calcium50.7 mg
Iron3.1 mg

Fremgangsmåde

Lav enchiladasauce
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits halvdelen af Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt tomatpassata og salt, rør sammen, og fjern fra varmen.

Steg majs
2

Hæld væde fra majs.

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme. 

Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Overfør til en stor skål.

Hak koriander fint.

Bland koriander, mayonnaise og fraiche i en lille skål.

Steg bøffer
3

Bland hakket oksekød, æg, rasp, resterende Tex-Mex og salt i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.

Top med cheddar, og lad smelte.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav avocado-majssalat
4

Imens, flæk jalapeño, fjern kerner, og hak fint. 

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.

Halver lime.

Bland spidskål, jalapeño, avocado, et skvæt limesaft og salt i skålen med majs.

TIP: Undlad jalapeñoen, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Varm boller
5

Del boller på midten.

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.

Server
6

Top boller med bøffer, korianderdressing og avocado-majssalat.

Server med tortillachips, enchiladasauce, resterende korianderdressing og resterende avocado-majssalat.