Dette mexicanskinspirerede måltid er indbegrebet af summende krydderier og livlige ingredienser! Vores TexMex-cheeseburger giver dig en fiesta af smag, med en ostetoppet bøf, korianderdressing, hjemmelavet enchiladasauce til tortillachips og en spicy avocado-kålsalat med stegte majs og jalapeño.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Briocheboller
(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
225 g
Hakket oksekød
10 g
Tex-Mex
50 g
Cheddar-/goudablanding, revet
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Koriander
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Jalapeno
1 stk
Majs
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Avocado
1 stk
Lime
195 g
Tomatpassata
150 g
Tortillachips
(Kan indeholde spor af: Mælk)
1 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
1 stk
Æg til bøffer
½ tsk
Salt til bøffer
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits halvdelen af Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt tomatpassata og salt, rør sammen, og fjern fra varmen.
Hæld væde fra majs.
Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Overfør til en stor skål.
Hak koriander fint.
Bland koriander, mayonnaise og fraiche i en lille skål.
Bland hakket oksekød, æg, rasp, resterende Tex-Mex og salt i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte.
Top med cheddar, og lad smelte.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, flæk jalapeño, fjern kerner, og hak fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern.
Halver lime.
Bland spidskål, jalapeño, avocado, et skvæt limesaft og salt i skålen med majs.
TIP: Undlad jalapeñoen, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Del boller på midten.
Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.
Top boller med bøffer, korianderdressing og avocado-majssalat.
Server med tortillachips, enchiladasauce, resterende korianderdressing og resterende avocado-majssalat.