Skip to main content
Ovnbagt kylling i cremet svampesauce
Ovnbagt kylling i cremet svampesauce

Ovnbagt kylling i cremet svampesauce

med rosmarinrodfrugter og valnøddesalat

Her har vi skabt en klassisk weekendret med spændende tvists. Vi bruner kylling, og lader den derefter ovnbage til perfektion. Kartofler og knoldselleri skærer vi i mundrette tern, krydrer med frisk rosmarin og ovnbager. Vi serverer kylling og rodfrugter med en cremet svampesauce på fløde, rødvinssauce og hvidløg, og en crunchy valnøddesalat med kål og syltet skalotteløg.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Nødder
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Valnødder

(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)

1 stk

Citron

1 stk

Skalotteløg

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder: Sulfitter)

150 g

Kålblanding, skåret

4 g

Kyllingebouillon

280 g

Kyllingebryst

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rosmarin

100 g

Østershatte

½ stk

Rødbede

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Smør til sauce

¼ tsk

Salt til grøntsager

2 spsk

Vand til sauce

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3773 kJ
Kalorier (kcal)902 kcal
Fedt50.6 g
Mættet fedt23.6 g
Kulhydrat68 g
Sukker17.2 g
Kostfibre10.7 g
Protein48.1 g
Salt4.8 g
Potassium1350 mg
Calcium1.9 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Hak rosmarin fint.

Skær kartofler og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir.

Dryp med en smule olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads.

Sylt skalotteløg
2

Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.

Halver citron.

Bland skalotteløg og citronsaft i en mellemstor skål.

Bag kylling
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til den anden side af bagepladen med rodfrugter, og bag i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav svampesauce
4

Imens, hak svampe groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg svampe og hvidløg med salt i 3-4 min, eller indtil brunet. Sænk til middel varme.

Tilsæt madlavningsfløde, rødvinssauce, kyllingebouillon, vand og et nip peber, og lad simre i 2-3 min.

Lav salat
5

Vend kålblanding, olivenolie, salt og et nip peber i skålen med skalotteløg.

Server
6

Anret kylling, rodfrugter og salat på tallerkener.

Top kylling med sauce og salat med valnødder.