Her har vi skabt en klassisk weekendret med spændende tvists. Vi bruner kylling, og lader den derefter ovnbage til perfektion. Kartofler og knoldselleri skærer vi i mundrette tern, krydrer med frisk rosmarin og ovnbager. Vi serverer kylling og rodfrugter med en cremet svampesauce på fløde, rødvinssauce og hvidløg, og en crunchy valnøddesalat med kål og syltet skalotteløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Valnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)
1 stk
Citron
1 stk
Skalotteløg
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder: Sulfitter)
150 g
Kålblanding, skåret
4 g
Kyllingebouillon
280 g
Kyllingebryst
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Rosmarin
100 g
Østershatte
½ stk
Rødbede
½ tsk
Salt til kartofler
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til sauce
¼ tsk
Salt til grøntsager
2 spsk
Vand til sauce
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Hak rosmarin fint.
Skær kartofler og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie, og drys med rosmarin. Krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Brug to bageplader, hvis der ikke er plads.
Skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Bland skalotteløg og citronsaft i en mellemstor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til den anden side af bagepladen med rodfrugter, og bag i 8-10 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak svampe groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe og hvidløg med salt i 3-4 min, eller indtil brunet. Sænk til middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, rødvinssauce, kyllingebouillon, vand og et nip peber, og lad simre i 2-3 min.
Vend kålblanding, olivenolie, salt og et nip peber i skålen med skalotteløg.
Anret kylling, rodfrugter og salat på tallerkener.
Top kylling med sauce og salat med valnødder.