Skip to main content
Brasiliansk inspireret fiskegryde
Brasiliansk inspireret fiskegryde

Brasiliansk inspireret fiskegryde

med jasminris og frisk koriander

Pift denne uges fiskemåltid op med lækre brasilianske smage! Vi tilbereder sejfilet i en skøn sauce af gulerod, kokosmælk, tomater, chiliflager og vores egen krydderiblanding, Panamad. Gryderetten serveres med aromatiske jasminris og toppes med frisk koriander, hakkede peanuts og et lille skvæt limesaft for at balancere smagene.

Tags:
Hurtig
Under 650 kcal
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Fisk
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Lime

90 ml

Kokosmælk

195 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 stk

Koriander

150 g

Jasminris

4 g

Panamad

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)

60 g

Spinat

1 g

Chiliflager

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2654 kJ
Kalorier (kcal)634 kcal
Fedt21.4 g
Mættet fedt8.9 g
Kulhydrat76.6 g
Sukker10.1 g
Kostfibre6.9 g
Protein32.2 g
Kolesterol0.3 mg
Salt5 g
Potassium62.7 mg
Calcium4.8 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered toppings
2

Imens, hak koriander og peanuts groft.

Skær lime i både.

Forbered grøntsager
3

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Skyl spinat.

Steg fisk
4

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk og gulerod i 1-2 min på hver side, eller indtil gulerødderne er møre.

Lav sauce
5

Tilsæt kokosmælk, hakkede tomater, Panamad, chiliflager, vand, salt og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil saucen er let tyknet og fisken er gennemstegt.

Tilsæt spinat, og vend sammen.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat. - Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Server
6

Anret ris og fiskegryde i skåle.

Top med koriander, peanuts og et skvæt limesaft.