HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLinsesalat
topBanner
Linsesalat

Linsesalat

med hvidløgscroutoner, avocado & græsk salatost

Denne vidunderlige salat er en fyldig salat, som fører tankerne til middelhavsmad. Basen er linser stegt i smør & persille. Salatmix, radiser og cherrytomater giver smuk farve og bid. Vi topper med cremet avocado, sprøde hvidløgscroutoner, græsk salatost og syltede rødløg.

Tags:HurtigVegetarisk
Allergener:glutensulfittermælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Stenovnsbagt baguette

(IndeholderglutenKan indeholdesesam)

60 g

Blandet salat

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholdersulfitter)

½ stk

Rødløg

75 g

Radiser

125 g

Cherrytomater

1 stk

Avocado

1 pakke

Grønne linser

3 spsk

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Vand (trin 1)

efter behov

Smør (trin 3)

2 spsk

Sukker (trin 1)

Olivenolie (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)618 kcal
Energi (kJ)2586 kJ
Fedt27.16 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat56.43 g
Sukker7.4 g
Protein23.63 g
Salt1.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland rødløg, hvidvinseddike og vand* [3 spsk | 5 spsk] med et nip sukker* og salt* i en lille skål.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille groft. Bland hvidløg, halvdelen af persille, olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt* og peber* i en stor skål. Bræk brød i små stykker, og vend i skålen. Fordel brød på en bageplade med bagepapir, og bag i 6-8 min, eller indtil sprøde og gyldne.

3

Skyl linser under koldt vand* i en si. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg linser og resterende persille med et nip salt* og peber* i 4-5 min.

4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Skær cherrytomater og radiser i kvarte.

5

Bland salat, cherrytomater, radiser og en smule olivenolie* i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Vend hvidløgscroutoner i skålen. Hæld væde fra rødløg gennem en si. TIP: Hvis du foretrækker sprøde croutoner, kan du bruge dem som topping i stedet for at tilsætte dem i salaten.

6

Anret salat i dybe tallerkener. Top med linser, smuldret salatost, avocado og rødløg.