topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linsesalat

Linsesalat

med hvidløgscroutoner, avocado & græsk salatost

Denne vidunderlige salat er en fyldig salat, som fører tankerne til middelhavsmad. Basen er linser stegt i smør & persille. Salatmix, radiser og cherrytomater giver smuk farve og bid. Vi topper med cremet avocado, sprøde hvidløgscroutoner, græsk salatost og syltede rødløg.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Baguette

(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)

60 g

Blandet salat

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

25 ml

Hvidvinseddike

½ stk

Rødløg

75 g

Radiser

125 g

Cherrytomater

1 stk

Avocado

1 pakke

Grønne linser

100 g

Græsk salatost

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Vand (trin 1)

efter behov

Smør (trin 3)

efter behov

Sukker (trin 1)

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)618 kcal
Energi (kJ)2586 kJ
Fedt27.16 g
Mættet fedt5.1 g
Kulhydrat56.43 g
Sukker7.4 g
Protein23.63 g
Salt1.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Sylt rødløg
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland rødløg, hvidvinseddike og vand* [3 spsk | 5 spsk] med et nip sukker* og salt* i en lille skål.

Lav hvidløgscroutoner
2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille groft. Bland hvidløg, halvdelen af persille, olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt* og peber* i en stor skål. Bræk brød i små stykker, og vend i skålen. Fordel brød på en bageplade med bagepapir, og bag i 6-8 min, eller indtil sprøde og gyldne.

Steg linser
3

Skyl linser under koldt vand* i en si. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg linser og resterende persille med et nip salt* og peber* i 4-5 min.

Forbered grøntsager
4

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver. Skær cherrytomater og radiser i kvarte.

Bland salat
5

Bland salat, cherrytomater, radiser og en smule olivenolie* i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Vend hvidløgscroutoner i skålen. Hæld væde fra rødløg gennem en si. TIP: Hvis du foretrækker sprøde croutoner, kan du bruge dem som topping i stedet for at tilsætte dem i salaten.

Server
6

Anret salat i dybe tallerkener. Top med linser, smuldret salatost, avocado og rødløg.