Skip to main content
Louisiana-style bønnegryde

Louisiana-style bønnegryde

med avocado-majssalat og sprøde tortillachips

3.8
(24)

I aften går den kulinariske rejse til Amerika, og vi frister med en velkrydret symfoni af gode smage. Vi tilbereder sorte bønner, der får lov til at simre i en skøn sauce med cajun-krydderier, tomatpuré, hvidløg og røget paprika. Dejligt tilbehør er luftige ris, sprøde tortillachips og en spændende salat med avocado og majs.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Sorte bønner

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 dåse

Tomatpuré

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

4 g

Røget paprika

4 g

Panamad

1 dåse

Majs

1 pakke

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 pose

Koriander

½ stk

Citrusfrugt

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Avocado

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Ketchup (step 2)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 dl

Vand (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)4382 kJ
Kalorier (kcal)1047 kcal
Fedt36.9 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat137.1 g
Sukker21.3 g
Kostfibre16.2 g
Protein24.4 g
Salt5.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under indtil servering. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg løg
2

Imens, hak løg groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt tomatpuré, hvidløg, Ay Cajun-ba, Panamad, ketchup [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og halvdelen af ​​røget paprika, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt bønner
3

Tilsæt sorte bønner (inklusive lage) og vand [1 dl | 2 dl], sænk til middel varme, og lad simre i 7-8 min, eller indtil tyknet.

Smag til med salt og peber.

Forbered tortillachips
4

Imens, bland resterende røget paprika og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

Smør tortillabrød med paprikaolie, og skær i trekanter. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. og krydr med salt og peber.

Bag i ovnen i 5-6 min, eller indtil gyldne, og lad køle af en smule. 

Lav avocado-majssalat
5

Imens, hæld væde fra majs.

Hak koriander fint.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Bland majs, koriander, avocado, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], limesaft og et nip peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret ris, sorte bønner og avocado-majssalat i dybe tallerkener.

Top bønner med fraiche.

Server med tortillachips.