topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Louisiana-style bønnegryde

Louisiana-style bønnegryde

med avocado-majssalat og sprøde tortillachips

I aften går den kulinariske rejse til Amerika, og vi frister med en velkrydret symfoni af gode smage. Vi tilbereder sorte bønner, der får lov til at simre i en skøn sauce med cajun-krydderier, tomatpuré, hvidløg og røget paprika. Dejligt tilbehør er luftige ris, sprøde tortillachips og en spændende salat med avocado og majs.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Sulfitter
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Sorte bønner

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 dåse

Tomatpuré

2 stk

Tortillabrød

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Røget paprika

4 g

Panamad

1 dåse

Majs

1 pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pose

Koriander

½ stk

Lime

150 g

Langkornede hvide ris

1 stk

Avocado

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Ketchup (step 2)

¼ tsk

Sukker (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 dl

Vand (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4382 kJ
Kalorier (kcal)1047 kcal
Fedt36.9 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat137.1 g
Sukker21.3 g
Protein24.4 g
Salt5.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under indtil servering. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg løg
2

Imens, hak løg groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde.

Tilsæt tomatpuré, hvidløg, Ay Cajun-ba, Panamad, ketchup [1 spsk | 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og halvdelen af ​​røget paprika, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt bønner
3

Tilsæt sorte bønner (inklusive lage) og vand [1 dl | 2 dl], sænk til middel varme, og lad simre i 7-8 min, eller indtil tyknet.

Smag til med salt og peber.

Forbered tortillachips
4

Imens, bland resterende røget paprika og olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål.

Smør tortillabrød med paprikaolie, og skær i trekanter. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. og krydr med salt og peber.

Bag i ovnen i 5-6 min, eller indtil gyldne, og lad køle af en smule. 

Lav avocado-majssalat
5

Imens, hæld væde fra majs.

Hak koriander fint.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 2 cm tern.

Skær lime [½ stk, 2P] i både.

Bland majs, koriander, avocado, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], limesaft og et nip peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret ris, sorte bønner og avocado-majssalat i dybe tallerkener.

Top bønner med fraiche.

Server med tortillachips.