topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisinstegte kidneybønner

Hoisinstegte kidneybønner

med frisk avocado og sød chili-nøddetopping

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften laver vi en vidunderlig bønnebowl, en fantastisk alt-i-en ret med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge ris sammen med hvidløg. Mens risen koger, laver vi en crunchy chili-nøddetopping med honning, hvidløg og lime, og så steger vi kidneybønner sammen med hoisinsauce, sojasauce og honning. Derefter bygger vi vores bowl med ris, bønner, slikærter og avocado, og så topper vi med sesammayo og chili-nøddetopping.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Klimavenlig
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Hvede
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

½ stk

Lime

1 stk

Avocado

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Kidneybønner

20 g

Cashewnødder

½ g

Chiliflager

25 g

Honning

30 g

Hoisinsauce

(Indeholder Sesam, Soja, Gluten, Hvede)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Sukkerærter

50 g

Sort sesammayonnaise

(Indeholder Sennep, Soja, Gluten, Hvede, Sesam, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)871 kcal
Energi (kJ)3645 kJ
Fedt40.85 g
Mættet fedt8.1 g
Kulhydrat91.53 g
Sukker21.2 g
Protein23.26 g
Salt4.6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint. 

Smelt smør [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.

Svits hvidløg i 30 sek. 

Tilsæt vand [3 dl | 6 dl,] og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg indtil servering. 

TIP: Fjern ikke låget!

Forbered råvarer 
2

Skær lime [1/2 stk, 2P] i både.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Skyl kidneybønner under koldt vand i en si.

Hak cashewnødder groft.

Halver sukkerærter på langs.

Lav chili-nøddetopping
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg cashewnødder i 2-3 min, eller indtil let ristet.   

Tag panden af varmen, og tilsæt chiliflager [1/2 pakke, 2P]. Lad køle af en smule, og tilsæt limesaft [½ spsk | 1 spsk] og halvdelen af honning. 

Smag til med salt og peber, og overfør til en lille skål.

TIP: Spar på chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.

Steg kidneybønner
4

Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg kidneybønner i 1-2 min.

Sænk til lav varme. 

Tilsæt hoisinsauce, sojasauce og resterende honning, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tag panden af varmen.

Krydr sukkerærter
5

Bland sukkerærter, et skvæt limesaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret ris, kidneybønner, sukkerærter og avocado i dybe tallerkener.

Krydr avocado med et nip salt. 

Dryp med sesammayonnaise.

Top med chili-nøddetopping.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image