Skip to main content
Sprød kikærtebowl

Sprød kikærtebowl

med frisk avocado og ristede pinjekerner

4.2
(142)

I aften frister vi med en spændende bowl med ovnbagte kikærter i hovedrollen. Udover kikærter fylder vi vores bowl med hvidløgsbagte kartofler, salat, radiser, avocado og revet ost. Vi serverer vores bowl med en skøn dressing med purløg, aioli og yoghurt.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

4 g

Hvide Løjer & Urter

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

75 g

Radiser

1 stk

Avocado

½ pakke

Kikærter

75 ml

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 pose

Purløg

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

100 g

Romainesalat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)2632 kJ
Kalorier (kcal)629 kcal
Fedt32.9 g
Mættet fedt8.2 g
Kulhydrat61.7 g
Sukker10.6 g
Kostfibre12 g
Protein17.5 g
Salt4.2 g
Potassium1150 mg

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Hvide Løjer & Urter, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Rist pinjekerner
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Bag kikærter
3

Hæld væde fra kikærter [1/2 pakke, 2P].

Fordel kikærter på en bageplade med bagepapir, og mos let med en spiseske eller palet. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber. 

Bag i 12-15 min, eller indtil sprøde.

Lav dressing
4

Hak purløg fint.

Bland purløg, aioli, yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.

Forbered grøntsager
5

Imens, skær roden af salat, skil bladene ad, og hak groft.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Skær radiser i tynde skiver.

Server
6

Anret salat, kartofler og radiser i dybe tallerkener.

Top med avocado, pinjekerner og dressing.

Drys med finrevet ost og kikærter.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image