Skip to main content
Asiatisk kikærtebowl

Asiatisk kikærtebowl

med mango, avocado, mynte og koriander

Navnet buddhabowl kommer fra, at den består af mange typer ingredienser, som sammen skaber en god balance. I aften fylder vi vores buddhabowl med mango, gulerod, agurk, avocado, luftige ris og kikærter stegt med honning og ingefær. Vi topper vores velsmagende bowl med peanuts, chili, mynte og koriander, og serverer med asiatisk mayonnaise.

Tags:
Vegetarisk
Mælkefri
Hurtig
Allergener:
Jordnødder
Soja
Hvede
Gluten
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Langkornede hvide ris

390 g

Kikærter

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Avocado

1 stk

Mynte

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)

1 stk

Agurk

20 ml

Sojasauce

(Indeholder: Soja, Gluten)

½ stk

Chili

25 g

Honning-ingefærdressing

½ stk

Mango

75 g

Sukkerærter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til kikærter

½ tsk

Sukker til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3847 kJ
Kalorier (kcal)920 kcal
Fedt46.1 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat104.4 g
Sukker19.7 g
Kostfibre15.2 g
Protein20.6 g
Kolesterol0.3 mg
Salt4 g
Potassium782.4 mg
Calcium49.9 mg
Iron1.7 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

 TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær agurk i 2 cm tern.

Skær ender af sukkerærter, og hak groft.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Forbered frugt og grønt
3

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Halver citrusfrugt.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Hæld væde fra kikærter. 

TIP: Brug to skærebrætter ved behov. 

Steg kikærter
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kikærter, sojasauce, honning-ingefærdressing, sukker og et stort skvæt citrusfrugtsaft, og lad simre i 2-3 min.

Forbered urter
5

Imens, hak peanuts groft. 

Hak mynte og koriander fint.

Server
6

Anret ris, kikærter, mango, sukkerærter, agurk og avocado i skåle. 

Krydr avocado med et nip salt. 

Top med peanuts, chili, mynte og koriander. 

Server med asiatisk mayonnaise.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image