
Navnet buddhabowl kommer fra, at den består af mange typer ingredienser, som sammen skaber en god balance. I aften fylder vi vores buddhabowl med mango, gulerod, agurk, avocado, luftige ris og kikærter stegt med honning og ingefær. Vi topper vores velsmagende bowl med peanuts, chili, mynte og koriander, og serverer med asiatisk mayonnaise.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Langkornede hvide ris
390 g
Kikærter
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Avocado
1 stk
Mynte
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder: Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
1 stk
Agurk
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Soja, Gluten)
½ stk
Chili
25 g
Honning-ingefærdressing
½ stk
Mango
75 g
Sukkerærter
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til kikærter
½ tsk
Sukker til sauce

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, skær agurk i 2 cm tern.
Skær ender af sukkerærter, og hak groft.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Halver citrusfrugt.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Hæld væde fra kikærter.
TIP: Brug to skærebrætter ved behov.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kikærter, sojasauce, honning-ingefærdressing, sukker og et stort skvæt citrusfrugtsaft, og lad simre i 2-3 min.

Imens, hak peanuts groft.
Hak mynte og koriander fint.

Anret ris, kikærter, mango, sukkerærter, agurk og avocado i skåle.
Krydr avocado med et nip salt.
Top med peanuts, chili, mynte og koriander.
Server med asiatisk mayonnaise.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.