HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconChili Sin Carne
topBanner
Chili sin carne

Chili sin carne

med avocado, crème fraiche og tortillachips

I aften frister vi med en mexicansk klassiker, som hele familien vil elske. Vi laver en lækker chili sin carne med kidneybønner, peberfrugt, chili, gulerod og rødløg. Den perfekte smag får chilien fra vores krydderiblandinger Tex-Mex og Jorden Rundt. Perfekt tilbehør er kogt ris, most avocado, crème fraiche og tortillachips.

Tags:HurtigVegetariskLet at lave
Allergener:sellerimælkægsennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pose

Koriander

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødløg

1 stk

Chili

1 stk

Peberfrugt, grøn

2 stk

Gulerod

1 pakke

Kidneybønner

5 g

Tex-Mex

1 pakke

Hakkede tomater

75 g

Crème fraiche

(Indeholdermælk)

75 g

Tortillachips

1 stk

Avocado

½ dåse

Tomatpuré

150 g

Basmatiris

4 g

Jorden Rundt

(Indeholderæg, sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

efter behov

Sukker (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)930.1849 kcal
Energi (kJ)3891.8938 kJ
Fedt33.3877 g
Mættet fedt11.3 g
Kulhydrat117.2041 g
Sukker24.8 g
Protein22.4435 g
Salt4.2 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [¼ tsk | ½ tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Riv hvidløg fint. Hak rødløg fint. Flæk chili, fjern kerner, og hak fint. Skræl gulerod, og skær i små tern. Skær peberfrugt i små tern. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Tilsæt hvidløg, rødløg, chili, peberfrugt og gulerod, og lad simre under omrøring i 4-5 min. Tilsæt Tex-Mex og Jorden Rundt, og lad simre under omrøring i 1 min.

4

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, tomatpuré [1/2 dåse, 2P] og kidneybønner, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 7-10 min, eller indtil tyknet. Smag til med sukker*, salt* og peber*.

5

Hak koriander groft. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske. Mos avocado med en gaffel i en lille skål. Tilsæt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret ris og chili i skåle. Top med en klat creme fraiche og avocado. Drys med koriander. Server med tortillachips.