Skip to main content
Ricottatoast

Ricottatoast

med avocado & cajunkrydrede kikærter

3.9
(135)

Nogle gange er en rigtig god sandwich til aftensmad lige det, man ønsker. Desuden går det frygteligt hurtigt - på bare 15 minutter har du maden klar. Så i denne opskrift holder vi det enkelt og serverer baguetter med hvidløgsolie du spreder med en velsmagende spread af ricotta, kikærter, avocado og citron. Top sandwichen med cajun-krydret, ristede kikærter og tomater, rødløg og persille.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mad i fad
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Avocado

125 g

Cherrytomater

1 pakke

Kikærter

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Citron, økologisk

2 stk

Baguette

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)

100 g

Ricotta

(Indeholder: Mælk)

½ stk

Løg

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olivenolie (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)815 kcal
Energi (kJ)3410.1 kJ
Fedt37.4 g
Mættet fedt9.6 g
Kulhydrat83.8 g
Sukker12.3 g
Kostfibre16.8 g
Protein23.1 g
Salt3.3 g

Fremgangsmåde

Bag kikærter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel i den ene side på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Ay-Cajun-ba. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Bag hvidløgsbrød
2

Skær brød over på langs. Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg og olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål. Læg brød på en bageplade med bagepapir, og dryp med hvidløgsolie. Bag i ovnen i 5-6 min.

Forbered råvarer
3

Skær cherrytomater i halve. Hak persille fint. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Skær citron i både. Skær avocado over på langs, og grav indmad ud med en ske.

Lav ricottamos
4

Mos halvdelen af avocado med et stort skvæt citronsaft, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], ricotta og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et stort nip peber*. Skær resterende avocado i skiver.

Bland kikærter
5

Bland kikærter, cherrytomater, rødløg og halvdelen af persille i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Server
6

Anret hvidløgsbrød på tallerkener. Top med ricottamos og kikærter. Drys med resterende persille. Server med avocado og citronbåde.