
Nogle gange er en rigtig god sandwich til aftensmad lige det, man ønsker. Desuden går det frygteligt hurtigt - på bare 15 minutter har du maden klar. Så i denne opskrift holder vi det enkelt og serverer baguetter med hvidløgsolie du spreder med en velsmagende spread af ricotta, kikærter, avocado og citron. Top sandwichen med cajun-krydret, ristede kikærter og tomater, rødløg og persille.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Avocado
125 g
Cherrytomater
1 pakke
Kikærter
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Citron, økologisk
2 stk
Baguette
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam)
100 g
Ricotta
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Løg
1 pose
Bredbladet persille
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel i den ene side på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med Ay-Cajun-ba. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Skær brød over på langs. Pres eller hak hvidløg fint. Bland hvidløg og olivenolie* [2 spsk | 4 spsk] i en lille skål. Læg brød på en bageplade med bagepapir, og dryp med hvidløgsolie. Bag i ovnen i 5-6 min.

Skær cherrytomater i halve. Hak persille fint. Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Skær citron i både. Skær avocado over på langs, og grav indmad ud med en ske.

Mos halvdelen af avocado med et stort skvæt citronsaft, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], ricotta og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et stort nip peber*. Skær resterende avocado i skiver.

Bland kikærter, cherrytomater, rødløg og halvdelen af persille i en stor skål, og krydr med et nip salt* og peber*.

Anret hvidløgsbrød på tallerkener. Top med ricottamos og kikærter. Drys med resterende persille. Server med avocado og citronbåde.