Lad denne velsmagende opskrift på saftige köfte, varm tabbouleh-salat og forfriskende citronsauce forgylde familiens middag i aften. En mættende ret, vores kok Sophie krydret med en børnevenlig smagseksplosion. Få hjælp af de små i køkkenet, så er maden klar på bare 20 minutter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
5 g
Tex-Mex
250 g
Hakket oksekød
30 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Gulerod
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
100 g
Fuldkornscouscous
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Tomat
1 stk
Forårsløg
1 stk
Citron, økologisk
1 pose
Kruspersille
1 stk
Æg (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Smør (trin 4)
2.5 dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Bland Tex-Mex, hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], panko og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. Form fars til 6 x 2,5 cm koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg koftaer i 10 min (vend ofte undervejs, så alle sider steges). VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Pres eller hak hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Hak tomat og agurk groft. Snit forårsløg fint. Hak persille fint.
Smelt smør* [1/2 spsk | 1 spsk] i en gryde på middelhøj varme. Steg gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt vand* [2,5 dl | 5 dl] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt couscous og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min.
Vend tomat, agurk, et nip citronskal og halvdelen af forårsløg og persille i gryden med færdigkogt couscous, og krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Bland yoghurt med et skvæt citronsaft og resterende persille i en lille skål, og krydr med et nip salt og peber*.
Anret couscoustabouleh og koftaer på tallerkener. Top med resterende forårsløg. Server med citrondressing og resterende citronbåde.