
På jagt efter et enkelt og velsmagende måltid? Vores Sydamerikanske ovnsstegte kylling med krydrede kartofler og bagt spidskål er lige det! Og i ægte sydamerikansk stil har måltidet masser af aromatiske smagsgivere: En syrlig chimichurri med koriander og chiliflager, en hvidløgsdressing på fraiche, og vores krydderiblandinger Tex-Mex og Panamad.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
500 g
Kartofler
4 g
Panamad
200 g
Spidskål
1 stk
Koriander
1 g
Chiliflager
1 stk
Citrusfrugt
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
5 g
Tex-Mex
½ stk
Hvidløgsfed
280 g
Kyllingebryst
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til grøntsager
2 spsk
Olie til chimichurri
¼ tsk
Salt til chimichurri

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, Tex-Mex og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Placer kylling på en anden bageplade med bagepapir, og krydr med salt og Panamad.
Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Skær spidskål i kvarte, pensl med en smule olivenolie, og krydr med salt.
Overfør til bagepladen med kylling, når kyllingen og kartoflerne har 15 min tilbage.
Bag færdig i resterende tid, eller indtil mørt og let gyldent.

Imens, hak koriander og hvidløg fint.
Halver lime.
Bland koriander, et skvæt limesaft, chiliflager, olivenolie og salt i en lille skål.
TIP: Undlad chiliflager, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Bland fraiche, hvidløg og et nip salt og peber i en anden lille skål.

Anret kylling, kartofler og spidskål på tallerkener.
Top spidskål med chimichurri.
Server med hvidløgsdressing.