Aftenens kulinariske rejse går til Korea, og vi skal lave en masse spændende og typisk koreansk mad! Vi panerer kylling i panko og peanuts, og steger den gylden. Samtidigt koger vi jasminris, og marinerer glaskål i citrussmagende ponzudressing. Vi topper vores festmåltid med koreansk BBQ-sauce, sesammayo, forårsløg og sesamfrø.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
50 g
Vegansk sesammayonnaise
(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)
1 stk
Koriander
1 stk
Citrusfrugt
150 g
Jasminris
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)
15 ml
Ponzudressing
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
½ stk
Glaskål, hvid
280 g
Kyllingebryst
75 g
Koreansk BBQ-sauce
(Indeholder: Soja, Sesam)
150 g
Spidskål, skåret
1 g
Chiliflager
10 g
Sesamfrø
(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)
1 stk
Forårsløg
20 g
Sriracha
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til salat
¼ tsk
Sukker til salat
1 spsk
Vand til dressing
1 spsk
Smør til sauce
2 spsk
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 stk
Æg til panering
1 spsk
Olie til stegning
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Imens, halver citrusfrugt.
Bland spidskål, citrusfrugtsaft, salt, sukker og chiliflager i en stor skål.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Bland sesammayonnaise og vand i en lille skål.
Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.
Hak koriander groft.
Bland koriander, glaskål og ponzudressing i en mellemstor skål.
Hak peanuts fint.
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme. Tilsæt BBQ-sauce, vand og sriracha, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet. Hold varm indtil servering.
TIP: Undlad sriracha, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Bland panko og peanuts i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, snit forårsløg fint.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret ris og kylling på tallerkener.
Dryp med BBQ-sauce og sesammayonnaise, og drys med forårsløg og sesamfrø.
Server med kålsalat og ponzu-glaskål.