Skip to main content
Koreansk sprød kylling

Koreansk sprød kylling

med kålsalat og ponzu-glaskål

Aftenens kulinariske rejse går til Korea, og vi skal lave en masse spændende og typisk koreansk mad! Vi panerer kylling i panko og peanuts, og steger den gylden. Samtidigt koger vi jasminris, og marinerer glaskål i citrussmagende ponzudressing. Vi topper vores festmåltid med koreansk BBQ-sauce, sesammayo, forårsløg og sesamfrø.

Allergener:
Gluten
Sesam
Soja
Hvede
Jordnødder
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Vegansk sesammayonnaise

(Indeholder: Gluten, Sesam, Soja, Hvede)

1 stk

Koriander

1 stk

Citrusfrugt

150 g

Jasminris

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

15 ml

Ponzudressing

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten, Sulfitter)

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

½ stk

Glaskål, hvid

280 g

Kyllingebryst

75 g

Koreansk BBQ-sauce

(Indeholder: Soja, Sesam)

150 g

Spidskål, skåret

1 g

Chiliflager

10 g

Sesamfrø

(Indeholder: Sesam Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder)

1 stk

Forårsløg

20 g

Sriracha

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Sukker til salat

1 spsk

Vand til dressing

1 spsk

Smør til sauce

2 spsk

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til kød

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)4405 kJ
Kalorier (kcal)1053 kcal
Fedt43.1 g
Mættet fedt9.2 g
Kulhydrat115.3 g
Sukker18.5 g
Protein56.1 g
Salt6.2 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

Imens, halver citrusfrugt.

Bland spidskål, citrusfrugtsaft, salt, sukker og chiliflager i en stor skål.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler. - Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav ponzu-glaskål
2

Bland sesammayonnaise og vand i en lille skål.

Skræl glaskål, og skær i 1/2 cm stave.

Hak koriander groft.

Bland koriander, glaskål og ponzudressing i en mellemstor skål.

Hak peanuts fint.

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme. Tilsæt BBQ-sauce, vand og sriracha, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet. Hold varm indtil servering.

TIP: Undlad sriracha, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered panering
3

Skær kylling i mindre stykker (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Bland panko og peanuts i en tredje dyb tallerken.

Paner kylling
4

Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.

Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
5

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Imens, snit forårsløg fint.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie, hvis kyllingen sidder fast i panden. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.

Anret ris og kylling på tallerkener.

Dryp med BBQ-sauce og sesammayonnaise, og drys med forårsløg og sesamfrø.

Server med kålsalat og ponzu-glaskål.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image